måndag 14 februari 2022

Sabai, sabai…

Dagarna går och vi har gjort halva tiden i Thailand för denna gång. Vi har haft så fint och soligt hela tiden, men idag blev det mulet och vi fick en regnskur på oss på tabatan i morse.Snabbt flyttade vi oss under tak och gjorde färdigt programmet. Det ska bli några mulna och regniga dagar nu. 

Stranden börjar bli fin på em så nu kan vi gå på hårt packad sand på en jämn strand och det 30-gradiga vattnet sköljer fötterna för varje steg. Ingen trängsel på strandpromenaderna och ingen försäljning! 

Förra måndag åkte Christina och jag till Mali Beach för att meditera med en buddistmunk, LP Thada Jaranatharou som tänker låta bygga ett meditationscenter här i byn. Han berättade om meditation, vad det är bra för och hur man gör, på utmärkt engelska. Intressant, på 70-talet lärde jag mig TM- Transcendental Meditation och höll på med det några månader, 20 min morgon och kväll. 

Sabai, sabai betyder ung ”ta det lugnt”, ”sakta ner” och är ett av benen som meditation vilar på. De andra är medvetenhet, förtroende och respekt. 

Cay och Gunilla, som köpt A68 i vårt hus, hade invigningsfest i View Nest som de kallar sin lägenhet på sjätte våningen.

Utsikten är magnifik! 



Vi var några gäster som blev bjudna på champagne och snittar, vårrullar, ostrullar, frukt och kakor  mm. Jättegott och trevligt! Tack!!🙏



Vi följde med Eivor och Håkan och två par till Ban Krut. Fyra salenger på rad! Vi åt lunch på resorten Baan Grood Arcadia Resort och Spa  Här har vi övernattat flera gånger och badat i den fantastiska poolen. 





Där uppe på berget ligger templet Wat Tang Sai

På hemvägen besökte vi liggande guldbuddhan vid templet i Thap Sakae. 



Jodå, det finns en sittande Buddha också på området. 

I Thap Sakae i den lilla byn vid havet var det musik och fest på gång när vi passerade. Vi tror att det var en munkinvigning för någon ungdom i byn, då brukar det vara fest! Man viger inte hela sitt liv åt munklivet. Några förblir munkar hela livet  medan andra provar på det livet några dagar, veckor, månader och ser om det är något som passar, ofta är det den äldre generationen som uppmuntrar ungdomarna att prova munklivet.

           De var mycket glada i hattarna! 

Inga kommentarer: