onsdag 26 januari 2022

Veckan rullar på..


 Lugnare nu!

Några i vår by har testats positivt för covid men ingen masscovid som jag befarade förra veckan. 



Våra viktiga och efterlängtade aktiviteter pågår som vanligt på Ranchens  träningsgolv. Har inte missat ett pass av tabata och yoga. Varje morgon 7.30 utom fredag och söndag morgon ger vi järnet och det är guld värt. Har haft två linepass hittills och efter några absolute beginners gick vi igenom Jerusalema som”alla” har uppträtt med under året som gått. Brandmän, poliser, sjukhuspersonal, skolor, i alla världsdelar. Den ska vi också lära oss! Jag undviker ordet ”dans”, det får man inte hålla på med i dessa coronatider., men line utför man inte med en partner. 

I fredags var vi på 68-an på räkfrossa och firade Cays och Gunillas köp av lägenhet i vårt hus. 


 Vilken utsikt de får!! Känns som man flyger högst uppe i huset precis under takterrassen. 


Mycket goda snacks till välkomstvinet! 

Sen blev det supergoda räkmackor! 

Kvällsutsikt över hamninloppet! 

Gunillas syster Christina med man Göran har  köpt lägenhet i Dolphinhuset. Nu är vi några ”jämtar” här. 


Wilmas restaurang. 

Mums så gott! 

Igår åt vi palt, riktig pitepalt, hos Ronny Saether, på restaurang Wilmas. Efter flygrakan på väg mot Thap Sakae hittar man Baan Pumichai, där Ronny serverar palt varje tisdag eftermiddag Jättegott med smör, fläsk och lingonsylt. Som det ska vara! Vi följde med våra nya grannar Lars och Marinette till paltfesten igår. 


Ronny har ockå en fiskdamm bakom restaurangen. 

Nok, (Yupa, sjuksköterskan,)var här i lördags och hade med sig Aloe Vera -plantor och blad som vi kokade. 


Bilder lånade från Google bilder. 

Först skalade vi de stora bladen, sköljde noga för att få bort saften som vissa är allergiska mot, delade i små bitar och kokade ca 20 min med lite socker. . Sen delade jag upp de kokta bitarna och smaksatte med lime/ kanel/vaniljsocker. Äter det som  frukt till yoghurt, ska vara bra för bl a magen. 


Bladen klippte jag sönder och torkade i solen till te. Aloe Vera är bra mot acne, solskador, brännskador, hudbesvär mm. En riktig hälsoväxt som man gör hudkrämer av. Här odlas den lite överallt och nu har jag tre plantor Aloe Vera på balkongen! 



Nok säljer också små tomater, som hon plockar hos sin syster i Hua Hin. Hennes egna odlingar har växt igen efter två säsonger i träda när Nok varit i Sverige. 


Där finns bara Rosells nu, ett slags hibiskus med blommor som också är hälsosamma. Ett papayaträd, av dem som vi satte för två år sedan, fanns kvar och hade flera papayafrukter. Kul att se att något klarat sig bra. 



Järnvägsbygget fortskrider och nu är överfarten vid templet avstängd. Vi får köra efter nya överfarten, en rejäl omväg men högst upp har vi bra utsikt och ser tom vårt hus Van Ravi Residence. 






Inga kommentarer: