onsdag 19 januari 2022

Ris och ros

 

Allt är inte bara frid och fröjd i vår tillvaro. 

Tro inte att vi bara njuter av sol, värme och sköna strandpromenader.

Känns som vi balanserar på sköra trådar i och med att covid gör sitt intåg även i vår lugna fiskeby. Omikron är som bekant oerhört smittsamt och faranger, som vi, som testats negativt i Sverige vid avfärd och negativt vid ankomst i Thailand, vi kan ha smitta med oss som bryter ut efter några dagar i frihet. Sen är det obligatorisk testning dag 5-7 och då kan testet bli positivt! 

Hur många har inte hunnit bli smittade under dessa dagar?? Taxichaufförer, massörer, grannar, vänner…

Då blir det i regel hemkarantän 10 dagar för dessa smittbärare och deras anhöriga. Även för dem de hunnit smitta ner…

Vi är lite oroliga för våra aktiviteter som kommit igång med sådan fart. Tabata- yoga- linedance. Vill ju inte tvingas avbryta dessa övningar. Vi uppmanar dem som nyss kommit hit att vänta med att delta tills PCR-testet dag 5-7 är taget. 

Som om omikron inte vore nog så kom en magbakterie eller virus och bråkade med oss i helgen. Först fick jag den på torsdag och låg däckad to-fre. På lördag var det Lasses tur! Lö-sön fick han ligga utslagen. Sen visade det sig att våra närmaste grannar och flera i vår omgivning fått exakt samma symptom. Det gick fort över iaf! 

Nästa tråkiga besked var att vår fina vänner från Norrköping, som skulle komma runt 10 feb, drabbats av covid och ställer in sin resa.Vi har ju sett fram emot att träffa dem igen!!! Så tråkigt!

Nog med klagovisor! 

Bara så ni vet -allt är inte ”en dans på rosor”

Men…. Vi är friska hittills, tränar varje morgon och åker eller går till stranden ofta. Går ljuvliga strandpromenader med en ljummen vind fläktande och havets vågor sköljer upp på strandkanten. Vi lyssnar på Vinterpratare i solstolen och mår gott under nättaket. Simmar och gör egen vattengympa i vår stora, fina pool. 

Åker på utflykter med viktiga ärenden och tar en fika på Sugar Plum i Thap Sakae…

Vi träffar vänner och bekanta och går på restauranger på kvällarna, 

Vi trivs väldigt bra i vår lägenhet, så lagom stor för oss och balkongen är en oas på em och kväll. Poolen nämnde jag förut, 30 meter lång med gott om plats att simma och vattengympa. 

Soffgruppsdelen på vår balkong. 

Favoritsoffan där vi läser och uppdaterar oss på padda och telefon. 

Tidigt en morgon. ca sju, vi väntar på att det ska bli dags att åka till Ranchen på tabata. 

Soluppgången ser vi från sängen…

Två nya restauranger … vi besökte en i förrgår 

Här åt vi fisk. En rätt som kallas salmon & crabstick with wasabi. Med salladsblad..Mycket fisk och soja, lite sushityp utan ris! Lasse tog grillad lax med mer traditionella tillbehör. Annorlunda spännande utbud. 

Amphava café ligger efter vägen från strandtemplet, precis vid  infarten till Nishaville. 

Denna restaurang har vi kvar att besöka. Ligger där Leks Laundry låg. Har inte lyckats lista ut namnet. Tyvärr har mina thailändska bokstäver gömt sig i någon hjärnvindling. De, som jag kunde för tre år sedan. 



Mr Kleas resturang, en av de första i byn, när farangerna började anlända för drygt 10-15 år sen , still goding strong, om än med mycket konkurrens. Ett familjeföretag! 

Marli Garden med mycket god mat, ligger på promenadavstånd från vårt hus.


På Kais strandställe var det bröllop förra veckan .Nareerat Ninsook som jobbar där, gifte sig. 
Lycka till! önskar vi dem..


Inga kommentarer: