onsdag 5 januari 2022

Patong på Phuket





Hälsningar från Patong, Phuket,Thailand. 

Vi åkte från Sverige 1 januari, på nyårsdagen. Spännande in i det sista om vi skulle komma med planet. Alla dokument i ordning förutom det negativa PCR-testet, taget dagen innan, som borde ha skrivits ut på engelska. 

På Arlanda i god tid, tyckte vi, och hamnade nästan sist i en lååång ringlande kö för att checka in och lämna resväskan. Efter en timme i kön var det vår tur. Sen tog det bara fem min i säkerhetskontrollen och vi var innanför ”muren”!

Direktresan med Thai Airways till Phuket International AirPort tog 11 tim och den tiden gick fort. Två måltider, två långfilmer, en sovstund och dags för landning.

Mottagandet på flygplatsen var snabbt och effektivt! 

Tempen kollades i farten via en stationär mätare, vi blev lotsade till en uppsamlingsplats bestående av rader med plaststolar. Sitta och vänta medan personal kollade om vi plockat fram rätt dokument. Våra pass, Thailandspass, PCR-test ( på svenska men de förstod ordet negative)! Covidbevis,,dokument om bokad och betald tid för PCR-test i Thailand. 

Vidare till en disk och visa papperen, till en annan  disk och få ett provrör med röd vätska. Ut genom grinden i den varma thailandsluften för att topsa  näsan för PCR-testet. Ut till väntande taxibil och transport till hotellet. Fick hålla oss på rummet några timmar tills de ringde från receptionen, där vi fått visa vår nedladdade Morchana-app, och berättade att testet visat negativt och vi kunde röra oss fritt i landet.Resultatet registreras i Mor Chana-appen, ung som appen Coronafree som registrerar  PCR-resultetat i Sverige.  PUH! 

Nånstans innan plaststolarna var det vanlig pass-och visumkontroll och vi fick vårt bagage.

Det är inte helt lätt att komma in i detta land numera. 

Pga ökande spridning av omikronvarianten så återinförde de restriktioner efter 22 dec och slutade utförda nya Thailandspass.(inresetillstånd) Vi hade redan fått våra pass så vi går efter gamla regler med ett tillägg- vi måste ta ett PCR-test till dag 6-7. Testställen finns över hela Thailand, även i vårt hemdistrikt Prachaup Khiri Khan

Osäkerhet råder om det blir karantän för den som kommer hit efter 10 januari! 

I morgon åker vi till vår lägenhet i Huay Yang!!!!

Vi valde att åka till Phuket därför att…

..när vi bokade biljetter var det fortfarande en veckas karantän för vaccinerade. Bangkok har sluten karantän, du får inte lämna rummet. Phuket har sandbox, man får röra sig fritt på ön Phuket i en vecka. Lät trevligare så vi tänkte passa på att utforska Phuket under veckan. Sen togs karantäntvånget  bort och vi minskade vistelsen till fyra dagar för ”utforskande” av ön!!

Hotellet ligger i Patong i ett lugnt område. Rent och snyggt! 

Utsikt från balkongen på femte våningen. 

Takterrass med pool finns. 

Vi är inne på fjärde dagen nu, rejält trötta med tidsomställning och sömnsvårigheter.  

Vad har vi gjort? 

Tagit promenader på den tre km långa sandstranden, bred är den också, och ren från skräp… 




…badat i havet, som var lugnt, inga besvärliga vågor…

……simmat och jag har vattengympat i hotellets två pooler..

…. kollat  kvällslivet på nöjesgatorna, det finns inga likheter med kvällslivet i Huai Yang…

Vi bor nära Hard Rock Café, men störs inget av den höga musiken på kvällen. 

Vi har vilat, handlat lite, klippt mitt hår, ska ta pedikyr idag. 

Inget mer! Vi har i alla fall fått en bild av Patong och vet var stränderna Kamala, Karon och Kata ligger. 

Nu längtar jag till träningslägret i HY! 

Erik skickade en bild av Leon och två kompisar..

Lite skillnad mot vår tillvaro! 

PS Det är mycket att tänka på nuförtiden så en viktig sak har helt glömts bort idag! Tur att det finns uppmärksamma vänner! Birgit i Norrköping skrev på Messenger och gratulerade oss på bröllopsdagen! Men vad menar hon? tänkte jag först. Hon måste ha tagit fel på personer….tills jag insåg att vi faktiskt har 44-årig  bröllopsdag just idag! Tack Birgit! DS

Tack Lasse för dessa 44 år! 

2 kommentarer:

Annika Ilic sa...

Tack för ett fint reportage samt bilder och härligt att ni snart är på väg hem till Huay Yang! Grattis på bröllopsdagen och länge leve kärleken! Ha det så mysigt i Thailand och stor varm kram till er båda!

Eva Mattmar sa...

Tack Annika!
Så roligt att få en kommentar!
Det ska bli så roligt och spännande att komma tillbaka. Snart två år sen vi var hemma i HY.
Kram tillbaka till dig och Rulle!
Ser att ni har det bra med era kära.
Tyckte det var fantastiskt förra säsongen att bo nära barn och barnbarn…