lördag 2 juni 2018

Hemma i stugan och besök på Furuvik

Snart en vecka i sommarboendet. Varmt och somrigt varje dag hittills. Grönt och lummigt, häggen överblommad, rönn på gång. Allt var sig likt efter vår långa bortavaro, nja, nästan i alla fall. Lasse fick ta sig an altanen direkt för halva byggnadsverket inkl rampen hade lossnat från sitt fäste vid huset och rasat ner mot marken. Det var säkert all snö som rasat ner från taket som var orsaken. Men det fixades snart och nu är det fastsatt, bättre än förut. Han kan han! Stranden vid älven behöver rensas från ogräs, pinnar och naturskräp. Det blåste rejält en dag och rörde upp vågor och bottenslam. 

Vi har hälsat på Inga-Greta på Edestrand, hon har fyllt 94 år i år och ”still going strong”, hon såg ut att må bra och vi hoppas kunna hämta henne till stugan på besök i sommar. 

Förra söndag startade vi vår resa norrut med att åka till våra Huay Yang-kompisar Lasse och Yvonne i Gävle. Vi fick en jättegod grillmiddag och stannade kvar över natten. Efter frukost på måndag åkte vi vidare norrut, stannade till i Umeå hos Britt-Marie och Rune och fick en jättegod ”lunchmiddag” på em. Ett stort tack för all god mat efter vägen. Vi har det förspänt! Stannade till i Boden och provianterade och anlände till stugan vid niotiden. Det var över tjugo grader, ljust och fint och alltid lika spännande att se hur vintern har påverkat vårt sommarhus. Skönt att komma fram när stugan är uppvärmd av soliga och varma dagar! 

Innan vi åkte till Yvonne och Lasse i Gävle så besökte vi Furuvik djur-och nöjespark. Jenny med familj var där och vi passade på att få träffa dem samtidigt som vi kollade in den fina parken. Första gången för mig, Lasse har varit där för många år sedan. 

Schimpansen passade på att ta en liten promenad...Ser ni anakondan i fönsterkarmen, här var vi inne i tropiska avdelningen och det fanns inget glas mellan oss och reptilen. 

Kajmanen låg blickstilla, enligt djurskötaren så hade han blinkat en gång på förmiddagen...Här finns det bostäder för allehanda insekter!Fjällko, en ras som min farmor och farfar hade ända till femtiotalet då de avvecklade sitt djurbestånd. Min farfar dog 1956 och efter det blev det slut med jordbruket. 

I nöjesparken åktes det! Julia och Linn åkte något hela tiden, slänggungor, karuseller och berg- och dalbana...Morfar fotar när flickorna kommer slängande i gungan. Tekoppskarusellen går runt, runt och snurrar åt alla håll...Upp och ner i tornet...


Linn och Julia in action, i förgrunden. Linn längst fram i vagnen och Julia strax bakom..


Carl vann en fotboll, modell större, efter kast med bollar i en basketkorg...Jenny, Clas och Carl, nöjda med en trevlig dag på Furuvik.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt! Imorn bär det av till Portugal för oss. Leon fick se bilder på hotellet idag och är överlycklig över vattenrutschkanorna :D Vi kommer nog upp senare än planerat, runt den 20/7

Eva Mattmar sa...

Ni får ha det så härligt i Portugal! Leon kommer att älska vattenlandet. En stor kram till Marli när hon kommer. Hoppas på fint väder när ni kommer hit. Det brukar vara varmt i slutet av juli och augusti normalt, men i år har det inte börjat normalt med värmeböljan i maj...