tisdag 5 juni 2018

Öppet hus på fd Brittas pensionat

”Mias pensionat” kanske det skulle heta nu. Fast jag tror det ska kallas ”Treehotel Guesthouse”. Nya entreprenörer på Tree Hotel i Harads är Mia och Sebastian. Britta och Kent Lindwall pensionerade sig för en tid sedan. Det har varit stängt sedan dess, under tiden har de moderniserat köket, möblerat om och gjort lite förändringar i pensionatet. I söndags bjöd de in till nypremiär och visning med rundvandring och provsmakning av sommarens läckerheter. Från ”trettital till tvåtusental” beskriver Mia förvandlingen av köket. Nya fläktar och mer lättarbetat numera. 

Sebastian, matkreatör, gör i ordning smakproven...Kladdkakebitar, som smakade ljuvligt till kaffet. 

Surdegsbröd, mjukkakssnitt med rökt sik och limecreme och röd rom, hårt tunnbröd med abborre och goda tillbehör och kladdkaka med krämklick. Lingondricka. Fantastiska smaker! Vi fick också en översikt av öppettider i sommar för luncher och middagar. 

Vi gick en rundvandring och tittade på de mysiga, rogivande rummen för övernattning. Ca 1000 kr/natt inkl frukost. För exakt pris får man ringa till pensionatet.  Uppsnyggade badrum med duschkabiner.

Sällskapsrum på övervåningenSoffgrupper med gammaldags möbler...

På tretti- sextiotalet var det ålderdomshem här. Pappas faster Adina och Lydia bodde här på femtitalet några vintrar när det var kallt och ruggigt i stugan. Vi hälsade på dem nån gång så jag har svaga minnen av besöket där. 

Termosar från förr...Köksstol från förr...

Trettondagsdans på Grand Harads, tyvärr inget årtal men friidrottstävlingar på Kamrum i juli 1947, några månader innan jag föddes...

Varma fårskinnsfällar vid öppna spisen..Interiörer från matsalarna Edit

Här är receptionen..Ett nybygge på gång....här ska bli förråd och materialbod. Gästerna som bor i de exklusiva trädkojorna och på pensionatet behöver plats för sitt bagage...Detta är konferenslokalen, förrådshuset byggs mittemot och får ung samma storlek. 

Tree Hotel har nu sju spektaktulära trädkojor som lockar gäster från hela världen. Pris per natt från 4500- 8000 kr. Som hittat!Birds nest. En stege sänks ner så man tar sig in..

”The mirrorcube” i sommar-och vinterskrud”Blue cone.,...jo, det ska vara Blue...

The Cabin

The Dragon Fly

Bo i ett UFO”The seventh room” är det senaste tillskottet, 


Inga kommentarer: