söndag 15 oktober 2017

På väg till Huay Yang

Så var det dags för flyttfåglarna att återvända till vintervistet i Thailand. Sitter på Arlanda, har just checkat in och planet lyfter om två timmar. Skönt med lite värme, sommaren har ju inte bjudit på mycket värme utan mycket regn i stället. Fast idag var det strålande sol och brittsommarvärme, träden lyste i gult och orange efter vägen till Arlanda. 


Veckan som gått har fortsatt i firandets tecken . Rubens födelsedag firade vi på onsdag när han var ledig.  Sofie och jag fixade lite buffemat och tårta och Jenny och Erik med familjer hjälpte till att fira honom. 

Fredag kväll blev vi bjudna på plankstek och schwardswaldtårta hemma hos Jan och Eva. Det var Tord och Lena som stod för bjudningen, då Lasse och Jan är allergiska mot katter så kom de hem till oss och lagade maten. 

Trevligt, gott och mycket uppskattat av gästerna , dvs oss. Vi tackar så mycket och ser fram emot när ni kommer till Huay Yang i februari!

Igår, lördag,var vi i ishallen och tittade på Linn som tävlade i konståkning för första gången. 

 Ensam på isen utförde hon sitt program med bravur. Publiken applåderade och vi kastade ut blommor på isen efter utfört program. 

Sen fick hon sitta i båset med sin tränare Billy och få konstruktiv kritik och beröm. Som på riktigt, fast inga domarpoäng delades ut på denna nivå, men ett diplom med skriftligt omdöme. - Jag var inte ett dugg nervös, sa hon. De tävlade i A-hallen där de stora hockeymatcherna brukar spelas. På träningar håller de oftast till i B-och C -hallen, de tränar nästan varje kväll, både Julia och Linn, ibland flera pass per dag, både mark- och isträning. 

Carl tränar minst lika mycket, ishockey och fotboll med matcher och cuper i stort sett varje helg. Inga fritidsbekymmer för den familjen!

De, som ägnar sig åt innebandy, friidrott och basket har fått en fantastisk anläggning bredvid ishallarna. Den heter IFU Arena och Innehåller inomhusarenor för dessa idrotter förutom restaurang och shopping. 

Men vad betyder IFU?

Idrott För Unga, 

Eller 

Innebandy- Fri idrott- Uppsala18 augusti 2016 invigdes den nya anläggningen.  

Vi tog en rundvandring i byggnaden och fotade. Vilka fina möjligheter att träna höjd- och längdhopp, löpning och annan friidrott inomhus  i nya fräscha lokaler. Innebandyspelarna måste vara nöjda. Trevlig restaurang finns här också. Basketmatcherna spelas numera här också. 

Till sist men inte minst, en bild på Diesel, tre månader. Sofies och Rubens fina valp, golden/ flatcoated retriever. Jag fick äran att vara hundvakt åt honom torsdag em och kväll när både husse och matte var på jobbet. 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för veckorna hos oss. Nu längtar vi till sol och värme, vi ses i februari hos er, men först kommer julen...hoppas resan går bra för er. Kram Eva och Janne

Eva Mattmar sa...

Det är vi som ska tacka! Resan gick bra, inga förseningar, allt rullade på som planerat.
Varmt och skönt här, men hör att ni har fina höstdagar också. Ses i jul och sen i februari...