måndag 16 mars 2015

Sam Roi Yod en annan gång...

Idag skulle jag skriva om ett besök i Sam Roi Yod = de trehundra topparna,som ska vara ett naturskönt område norr om Prachaup, till och med nationalpark i Kuiburi. 
Vi packade för övernattning och åkte iväg med salengen, på småvägarna eftersom vi inte får åka på motorvägen. Något laglydiga är vi ju. 
Vi åkte över Petchkasem Road vid Akvariet för vi tänkte söka upp Bernie och Took i Klong Wan. Vi träffade dem i Hua Hin förra veckan och åkte tåg med dem. De har en restaurang där som heter Thai Rice.

Över vägen kom vi och defilerade in i Klong Wan strax före PKK. Det är inte så litet, upptäckte vi, men vi frågade några thailändare på gatan och, jodå , de visste var restaurangen är belägen och en dam hoppade på sin saleng och eskorterade oss fram. 
 Took framför ingången till sin restaurang



Klockan var bara tio på fm så de hade inte öppnat än för allmänheten, men vi fick komma in på en kopp kaffe. De visste inte om det fanns någon strandväg till vårt resmål men de hade haft besök av en cyklist en gång som kommit på småvägar och inte tänkte göra om den bravaden. Roligt att träffa dem iaf och så fortsatte vi. 
  Tok plockar några syrliga bär, "ma ong"

Snart var vi på Au Manau-stranden vid  PKK. Stannade och fotade den än så länge tomma stranden och passerade PKK, norrut,efter en asfalterad väg och tänkte att det här går väl bra. Förbi Ban Noi och en by till, och så....kom vi ut på motorvägen. Frågade en man om vägen till Sam Roi Yod. Bara 25 km kvar sa han.
Tjugo km till Kuiburi och fem km ut till kusten. Jaha, och finns det några mindre vägar än motorvägen. Neej, men det går väl bra att köra där tyckte han. Nja, vi får ju inte framföra mc med sidovagn på motorväg. Jaså, det visste han inte och såg helt oförstående  ut. 
Där borta är Sockertoppen i PKK,
Khao Lom Muak
         Mer folk på stranden på em

Suck, bara att vända om. Stannade i Au Manau och åt lunch.  Solade och badade på den fina stranden. Kom hem på em efter att ha kört 14 mil under dagen.
Fast vi fick ju träffa Bernie, engelsman bosatt i Visby och Took från Chumpon, bosatt i Klong Wan och de kommer till Huay Yang och hälsar på i veckan.

Innan hemresan kollade vi var man börjar klättringen när man  ska upp på berget Khao Lom Musk på  den första strandbilden.
Det finns en stig upp med trappsteg bitvis men sista etappen håller man i ett rep och drar sig upp. Utsikten ska vara hänförande därifrån enligt bekanta som tagit sig upp. Annikas Rulle cyklar ofta till Au Manau och klättrar upp på berget som ett träningspass! På detta berg finns det lugna och trevliga apor att mata och/ eller fota.


     Han hade mat att bjuda på ...

                 Mor och dotter/son

Tror inte det är mobilen han grejar med..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina apor men är dom snälla stjäl dom inte saker av er eller bråkar med er. Nu har vi superfint väder. Vi var i Ullådalen igår och det är skapligt med snö och skare så man kan promenera.Vi åkte lite skidor och njöt av solen. Ha det bra nu.Meta.

Eva Mattmar sa...

Har sett på Facebook att ni har fina dagar i fjällen, soliga dagar med gnistrande snö.
Det finns minst två apberg i PKK. På berget inne i stan är aporna tjuvaktiga, påträngande och opålitliga. På klätterberget vid Au Manau är de små, lugna och äter ur handen. Stor skillnad! En apa satte sig på axeln på en man som hade apmat.