onsdag 25 mars 2015

En kväll vid Chao Praya.

Tisdag kl 11 kom Jeabs taxi och hämtade oss för första etappen på hemfärden. Karin och Bengt och jag vinkade hej då till dem, som samlats i foajén. Så hämtade vi Ulla och Kjell och där fanns också en hej då -församling.
Det hade regnat rejält i Bangkok och stora vattensamlingar syntes vid vägkanten. Ulla, Kjell och jag stannade i Lat Krabang och checkade in på Plai Garden Boutique Guesthouse.


Kl 17 kom Puontum, allas vår Fantomen med en stor, vit van och hämtade oss för en sightseeing i omgivningarna. 
Inte lämpligt att åka in till Bangkoks centrum, sa han, pga regnet kunde det bli trafikstockning och väntetider i timmar. Vi höll oss i de södra delarna och sökte en restaurang. Ulla hade önskemål om att få se floden Chay Praya, som rinner genom Bangkok och ut i Thailandsgulfen. Puontum körde till Samut Prakarn, en grannprovins söder om BKK, och frågade efter en restaurang vid floden. Vi blev visade till ett ställe där vi parkerade på ett "frimärke." 
     

Restaurangen heter Baan Mesa, kan översättas till "aprilhuset".
Maten simmade omkring i stora akvarier.


Krabba med blå ben.

        White snapper, som är så god..

Ulla och jag tänkte lyxa till det och ta ett glas vitt vin till seafoodtallriken men det hade de inte, rött kanske, men det fanns inte heller. Fick bli en liten Chang då... Men det fanns bara stora Chang så vi delade en sådan. 
     Framifrån - ostron med is på salladsblad, t.v bläckfisk med grön kryddröra, sen räkor med  tillbehör, 
t h  rödlök, vitlök,lemongrassringar och friterade fiskbitar.
I mitten vitkål.
Alla utom Puontom tog denna delikata tallrik , han beställde in en thaisoppa  och  ris. Det blev vår räddning! 
Vi fick var sin liten skål för att smaka Fantomens soppa och däri doppade vi bläckfisken och räkorna efter att nogsamt  avlägsnat  de "spicy" kryddrörorna.
Då blev det ätbart. 
Ostronen på is var goda även  
utan soppa. Många servetter gick åt.
Om Pountum blev mätt? Han sa inget annat . 
Intressant middag och en fin plats alldeles vid floden.
Floden Chao Praya från vårt bord på Baan Mesa.
En pagod på andra sidan floden, den skiftade färg och lyste upp omgivningen 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Än en gång ha en trevlig resa till Sverige antar att du är spänd på att få se den nya familjemedlemmen i Uppsala.Vi hörs!

Eva Mattmar sa...

Tack! Nu är jag hemma och flygresan med Norwegian gick alldeles utmärkt, startade i tid och kon fram en halvtimme före utsatt tid. Har träffat León och han är sååå fin och lugn. Mycket hår som är mörkt. Jättevacker tycker farmor.

Anonym sa...

Härligt att du är hemma ha det så bra nu med allt/ kram.

Eva Mattmar sa...

Tack! Känner mig väldigt privilgerad här i Uppsala, rum med egen ingång hos brorsan, alla tre barn och fyra barnbarn i samma stad, bara Lasse som saknas. Och i maj får vi åka till stugan i Norrbotten! Kan det bli bättre!