fredag 20 mars 2015

Besök och utflykter.

Nu är det nedräkning för mig för denna säsong i Huay Yang. Tisdag 24 mars åker jag och Gotlandsgrannarna Bengt och Karin till Bangkok. Onsdag 25 går flyget.
Denna vecka har varit ganska intensiv....
Måndag- besök av Bo och Anne från Värnamo/ Hua Hin. De ville titta på bostadsområden här i HY, på hus som är till salu. Vi åkte runt och visade på de hus vi visste om och fick flera tips under dagen. Blue Marine , som är under uppbyggnad, Botanica, Lantom, Colibri, Jasmin, Orchid. Nu ska de fundera... Det finns ett hus som är särkilt intressant ...
Linedance på kvällen på Christinas tak.

Tisdag- vi åkte till Prachaup med Jocke( son till Solveig och Rolf) och loftgångsgrannarna Tommy och Christiina från Nynäs, vi visade skogsvägen till PKK, vägen med 28 vägskäl där man måste bestämma höger eller vänster och ofta väljer fel i början! 
Trevlig utflykt med glass-stopp vid Au Manau, där Tommy och Jocke badade, besök vid apberget för att mata aporna som tyvärr vilade middag, så den goda apmaten fick vi äta själva. Lunch på fiskrestaurangen Ma Praow, som är vår favorit vid Strandvägen. Besök på Tesco Lotus och hem igen. Bara mc-turen i en riktning genom skogen tar 1,5 timme.
Nej , ingen utemiddag på kvällen, somnade vid 8-tiden.
Onsdag-kl 10 var det möte med Snäckorna, denna gång på Ranchen.
Man kunde tro att vi skulle vara förre nu när många åker hem till Sverige, men nya snäckor dyker upp och vi var 23 st. 
Boktips, thai-ord och meningar, hänt i veckan och temaplanering för nästa säsong. På slutet blev det intressanta samtal om situationen i Thailand för kvinnor, ensamma mammor, pensionärer, löner ,skolan, hundar , buddismen och samhällets ansvar för sina medborgare. Mycket att ta reda på och lära sig mer om ! 
      Ingången till Christinas hus.

På onsdag kväll var vi och Kingbäcks bjudna på middag hos Christina på Villa Waree. 
Mango, snart färdig att skörda, i Christinas trädgård.

Jättegod ostpaj och sallad, fruktsallad och glass och Irish Coffe, vi satt i salan på hennes tak. Mycket trevligt och kvällen blev sen..
        Sören och Ann-Christine...
          Christina i solnedgången ....

Torsdag blev en dag på våran strand innan vi träffade Bertil och Irene fr Skövde , en stund på deras balkong innan vi åkte till Maews och åt kvällsmat och avslutade kvällen med kaffe på baren "Cocktail" på stranden. 
Idag är det fredag och en Stor festival, 3-Bay Festival börjar i Prachaup, den pågår ca en vecka. Försäljning och underhållning, vi såg hur de jobbade denna vecka med med att rigga upp ställningar för affärsverksamheten och scenerna. De kan verkligen ordna fester i detta land! Ljusramper, ljusstänger efter vägarna och musikanläggningar som dunkar hela natten när det är bröllop, begravning eller munkinvigning.
Givetvis ska vi på 3-Bay Festival i kväll! 
Vi är ca 10 pers som har bokat en minibuss, rapport kommer....



3 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att resan blir bra och du ska hälsa så jättemycket till Lasse. Hälsn. Meta Bosse

Eva Mattmar sa...

Tack Meta! Nu packar jag och sista dagen i HY i morgon. Blir nog kyligt att komma till Sverige, men roligt att träffa alla nära o kära..

Anonym sa...

Tänk vad fort tiden rinner iväg.
Hälsa Karin och Bengt från oss/ Marianne