tisdag 12 mars 2024

Tillbakablick och tankar på hemresa



Vy från vårt tak på Van Ravi Residence

Nu går det fort!!! Halva mars har snart gått! Bara tre veckor kvar tills vi landar på Arlanda!!! Vi kom till Huay Yang 7 november, nästan fem månader sen. …

En vecka i  Taipei, Taiwan. Annars har vi varit ” hemmastadda” minst sagt. Lasses mående har inte varit på topp, vissa dagar ganska bra så han kunnat gå på promenader, cykla på gymmet, vara med på olika aktiviteter, men för det mesta har det varit sängen och balkongen. Segt med postherpeutisk nervsmärta, som det heter, efter bältros. Väldigt få salengturer och två !!! ggr har vi besökt strandställena Kais och Tubbs. Vi brukar vara där minst en gång/vecka. Vi får nog vara nöjda med att vi tog oss hit till Thailand!!!

Själv har jag roat mig med att träna på Ranchen, promenera på stranden och deltagit i vattengympa varje söndag. Känner mig i god form nu. Jag har också spelat bridge ovanligt mycket denna säsong. Grannen Lasse P gillar att spela bridge och vi har spelat ett par ggr varje vecka med lite olika par. Monica och Bertil från Orchid har varit här många söndag fm och spelat ett par timmar. Mona och Lennart på Van Ravi 2 har vi spelat med och grannarna Fredrik och Anette håller på att lära sig, hos Sune och Sonja på Orchid har vi spelat på torsdagar och dessutom har jag BBO (Bridge Base Online) på nätet.. Går ingen nöd på mig! Fast tråkigt ändå att inte kunna leva som vi brukar! 

Linedansen har varit lite si och så med denna säsong. Intresset för nybörjare har varit skiftande, ibland många,….. som inte kommer tillbaka, ibland få, väldigt varmt då vi börjar kl 17. Fortsättn dansarna däremot har kommit i ur och skur och velat lära sig mer och mer. 

Hur göra med linedansen??? 

Jo, vi har fortsatt med entusiasterna på Chang Corner, där finns AC, bra golv och Pia som är boss på CC tog samma avgift som på Ranchen, 60 baht//deltagare och träningstillfälle. . 


Bara att flytta bort lite stolar och träningsredskap så har vi ett lagom stort dansgolv för vår lilla grupp! Kommer nån och vill träna på redskapen så går det bra, vi står för underhållningen och musiken om de önskar! Nybörjarna får ta ett uppehåll så får vi se om det finns nåt intresse senare…

Nu är det många som åker hem till Sverige under dessa kommande veckor. Vi har haft lite avskedsfester, bl a grillkväll på vårt tak där var och en tog med sin mat och Lasse ”Lappen” hade tänt upp våra nya grillar. Mycket trevligt, ca 25 pers deltog. 

Sten N och Roger F igång med grillning, 

Roger, Sten A, Eva A och Fredrik ansluter. 

Gott om plats på vårt tak. 





I lördags blev det pizza på stranden vid Dolphin med ett annat gäng, lite avskedsträff. 



Vi tänkte spela boule före pizzan på den breda fina sandstranden… men stranden ändrade form och har inte varit så bred de senaste dagarna. 

Vår fina strand. Från mitten av mars brukar den vara bred och fin. Här kan man vandra ostörd! 

Nästa vecka åker jag och Lasse några dagar till Hua Hin, bor på ett ” bättre  hotell” och firar en viss födelsedag, får bli bilder och rapport nästa gång från den trippen. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så härligt med den breda stranden och kul med nya grillar! Bra initiativ. Njut av vistelsen i Hua Hin, födelsedagen 🎂och den sista tiden med goda vänner i värmen och välkomna sedan till den vackra svenska våren i april.
Här är det fullt upp med att mysa med barnbarn, jobba och åter bygga ut KraftHälsan. Däremellan stickar jag babyfiltar. Daniel och Linnea ska ha en liten i sommar💞- vårt fjärde barnbarn🙏🏻
Hälsa alla nära och kära!

Eva Mattmar sa...

Tack för hälsning!
Förstår att ni har fullt upp med barnbarn och stöttning av verksamheten i Sävsjö.
Så roligt att det går så bra för dem! Roligt också att Daniel och Linnea ska få barn!
Vi njuter av tillvaron de veckor som är kvar, blir lite spännande med omväxling nästa vecka i HH.
Som alltid kommer vi att tycka det skönt att komma hem till HY!!
Kram och Glad Påsk! Eva och Lasse