onsdag 7 februari 2024

Festvecka!!



 

        Fotocollage lånat av Marinette. ( hoppas ok) 

Vi är en bit inne  i februari! Mycket folk har kommit till byn och till vårt hus, både ägare av hus och lägenheter och många hyresgäster. Restauranger, strand/ och massageställen får ett uppsving. Högsäsongen är kort och det gäller att få ut så mycket som möjligt!

 Redan i mars börjar folk droppa av och åka hem till Sverige och i april är det inte många kvar. Då blir det så varmt men det finns de som tycker det är skönt att vara här då. Stranden är bred och fin att gå långa promenader på. 

Förra veckan var händelserik. Förutom de vanliga aktiviteterna på morgnarna så var vi med om en del kvällsträffar. 

Onsdag efter linedancen så hade vi pizzamiddag på stranden vid Dolphins. Fullmånen hade dragit sig undan men havet lyste upp ändå. 


Torsdag 1 feb  var årets födelsedagsfest! Vår granne, Lars ” Lappen” Eriksson fyllde 60 år och ställde till med en dundrande fest på Infinity, gamla Nong Pu, vid havet. Vi var 47 inbjudna, många från Orchidområdena där Lars haft hus förut, och flera från vårt område dit han flyttade för två år sen. Han känner ” alla”! 


Och vilken fest! De hade dukat så fint och ordnat musik för hela kvällen. 



Gudrun skötte välkomstbålen …



Det började med vinbål och mingel, fortsatte med god buffemiddag med kaffe kaka och frukt, viner och öl. 



Lars hälsar oss Välkomna! 



Sång och musik och Britt-Louise höll ett roligt tal samtidigt som hon plockade fram lämpliga. presenter. 


Musik hela kvällen lång…

Nu rockar vi loss….

Lappen själv hade egen show vid presentöppningen. 

Nja, han kallas ”Lappen” av sörlänningarna för han kommer norrifrån! Ulvön vid Örnsköldsvik!! För mig som bott i Jokkmokk går det inte riktigt ihop. Betraktar honom mer som en äkta ”fusklapp”! Den mysigaste fusklappen jag träffat…

Det skickades iväg rislyktor och ett fyrverkeri lyste upp natthimlen. 




Flera av mina linedansare var där och Marianne K och jag dansade igenom våra danser både en och två ggr….


Jag och Marianne

Sanna och Marianne dansar loss! 


Lasse buggade på senkvällen och det var länge sen det hände. Så roligt! 


TACK LASSE LAPPEN OCH MARINETTE FÖR DENNA FANTASTISKA KVÄLL! ❤️❤️❤️❤️

Nästa kväll - fredag och takträff som vanligt 17.30 . 

Rosé-Marie och Christina J var med på en drink på taket och sen åkte vi till Mr Klea och åt. Fredrik och Anette följde med så vi blev ett glatt och trevligt gäng. 


Lördag- Eivor och Håkan hade fixat middag för ledarna som har nån aktivitet på Ranchen. Vi fick ta med våra respektive och vi blev 17 pers hemma hos dem.  



Det vara också en fantastisk middag med välkomstdrink och snacks, förrätt, varmrätt och efterrätt.

De hade dukat på altanen. 



Eva O och Eva L pratar om något viktigt! 

Förrätt- potatisvåffelbitar med god topping

Varmrätt- potatisgratäng, fläskfilé och grönsallad med salladslök och tomater 

Dessert- kokospannacotta med bitar av mango, ananas och passionsfrukt och en after eight. 

Vi spelade ”Med andra ord” i två lag och fick använda våra hjärnceller som omväxling till all fysisk aktivitet som vi bjuder byn på. 

TACK Eivor och Håkan för en trevlig kväll med god mat och dryck. 🙏❤️😍

Nu till tråkiga saker- poolen har problem. Den läcker vatten och ingen vet var läckan är. Vår härliga vackra pool där det är så skönt att svalka sig efter strandpromenader. Och där vi har vattengympa som tyvärr fick ställas in i söndags. Vi saknar den och hoppas det blir ordning på den snart. 

Denna vecka har fortsatt i samma anda  men med mindre tillställningar. 

Lasse bjöd på barracudamuddag i måndags. Bertil och Irene K och jag fick smaka Lasses stekta barracuda med potatismos och räksås. Det smakade mycket bra. Det blev tredje gången gillt att middagen blev av! Första gången var själva kocken inte i form, andra gången var jag förkyld och tappat rösten, men tredje gången var vi återställda! 

Barracuda innan tillagning. Vi köper den filead och steker. 

Nästa kväll tisdag var det dags för festligheter igen! Våra grannar Ulf och Barbro bjöd oss och Kilanders på middag på Memory. De hade inte varit där förut och ville testa den annorlunda restaurangen som öppnade förra året. Men- oturligt nog var den stängd en dag! Bara  att vända om till byn och välja ett annat matställe. Det blev Cha Bar och tur att vi kom tidigt. Ett mycket populärt ställe, flera bord var reserverade, folk kom samtidigt och parkerade sina fordon. Ulf skyndade in och lyckades få bord för oss, sex pers. 

Här beställde Irene och jag en ny maträtt som jag fått tips om. 


Hot Pan! Kan fås med kyckling, fisk eller skaldjur. Beställde den ” Pet nit noi” för  säkerhetsskäl. 

Mediumkryddat! 

Men hot anspelade inte på kryddningen som vi trodde. Nej, de kom in med två stekheta stekfat och hällde upp köttet och grönsakerna på stektallrikarna  och det rök och fräste och jag försökte blanda om så det inte skulle brännas fast. Det var så gott, röken gav en extra krydda åt maten och det var verkligen en annorlunda rätt. 


Det rök mer än detta och vi blandade snabbt med heta bestick…


Sedan åkte vi hem till vårt Residence och där bjöd Ulf och Barbro på kaffe och glassbägare med Kahlua som ringlades på glassen. Glass och Kahlua gifter sig verkligen med varandra! Perfekt avslutning på middagen. TACK Ulf och Barbro. ❤️😍❤️




I Sverige har det varit busväder! Storm och orkan i Norrbotten. Då blir jag orolig för våra stugor! Särskilt för bastun som står farligt nära ”storgranen”. Tänk om den knäcks och faller över elledningen och den nyrenoverade bastun! Usch då! Skrev till en granne som brukar vara i grannhuset och bad honom kolla.



Fick två bilder och det såg bra ut men granen lutar betänkligt eller hur? 


Inga kommentarer: