lördag 18 november 2023

Novemberblandning..

Börjar acklimatisera oss med livet i HuayYang. Sover bättre och vänjer oss vid värmen. Natten till fredag fick vi vara med om tidernas åskväder. Blixt och dunder och regn som gick horisontellt in i sovrummet. Fort in med alla dynor och stänga nätdörrarna. 

Förra söndag var det ”Munkens Dag”. Vi fick tips från flera håll att gå till templet Wat Samut vid havet. 



Där serverades mat, dryck, glass som byborna gjort iordning  och skänker till gästerna, som kommer till tempelplatsen.


  I gengäld samlas pengar in på pengaträd, vilket går till templet och munkarna. Vi gick förstås dit och därifrån gick man inte hungrig. Vi fick faktiskt med oss en förpackning till lunch också. 


Många gick in i templet och skänkte pengar och fick munkarnas välsignelse. 




Jag tror hela byn var där och provsmakade. 



Vi har tränat må-ons-lörd denna vecka. Så bra och varierande träningsprogram med Emelie Elmers och Mats Östergren. Lasse var med på lördagens program, första passet han deltar i sen bältrosen tog sitt grepp i februari. Han försökte cykla på motionscykeln en dag men orkade inte så många minuter. Långt ifrån sitt forna jag konditions-och styrkemässigt. Nu gäller det att jobba upp orken de dagar han inte har så stora besvär med nervsmärtorna i ögat och huvudhalvan. Det där vill vi inte vara med om!! Finns vaccin och om man kommer under behandling inom 48 tim så behöver det inte bli så allvarligt. Han gjorde ju inte det!

Idag har vi varit på saleng-tur till Dan Sing Khon och lunch på 360 gr. En trevlig tur med fyra motorcyklar och en saleng. Vi köpte några orkidéer att hänga på balkongräcket. Marknaden är inte som före pandemin när burmeser kom på lördagar och sålde sina produkter. Idag var det ett bröllop på plattan där försäljningen brukar vara. 



Så fint dekorerade stolar och brudparet höll tal tills med konferenciern.

Sen åkte vi till 360 gr och åt lunch. 


Utsikten är magnifik! Du ser verkligen allt åt alla håll- skog, odlingar, och havet en bit bort. 

Utsikten genom fönstren är som inramade tavlor. 


Igår hade vi takfest med räkfrossa. Vi köpte räkor på morgonmarknaden, Lasse kokade dem och det blev lite knytis på taket. 





Siv och Håkan hade med ägg, majonnäs och citron. Vi bidrog med räkor och bröd, Anna och Martin en förrätt av chips, tångrom och cr fr. Var och en hade egen dryck och tilltugg. 



Solnedgången, något nedtonad i kväll men ändå…

Vår takutsikt är imponerande, tycker vi…

Ny fotbollsplan, ska bli konstgräs där så småningom..

Det blev en lyckad fredagsfest för oss tolv pers som var där! 




Fiskdammen har blivit riktigt fin. Lasse matar firrarna, bl a kojkarp och gurami , varje dag och de växer och frodas. De första växterna, typ lotusblommor/röd näckros, som inhandlades förra säsongen har inte klarat sommaren så nu är nya flytväxter på plats. Hoppas de är tåligare. 





6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Ni verkar ha det bra i värmen. Hoppas Lars kan få tillbaka sin kondition. När skulle ni åka på Eriks tävlande?
Ha det bra Gerd





Anonym sa...

Hoppas ni har en fin vistelse. Här har det kommit en massa snö från ovan bara pang. Blev vinter på ett dygn tacka en lycklig stjärna för att ni slipper detta. Man har ju ingen nytta av snön längre! Många varma hälsningar från Bosse och Meta.

Anonym sa...

Jo, det är skönt att vara här! 29 nov åker vi till Taiwan och stannar i Taipei i fem dagar. VM-loppet går 1-2 december, Sverige har sju deltagare som vi ska hela fram. Bara hoppas de håller sig friska fram till loppet. Ha det så bra i Boden och Njavve! /Eva

Anonym sa...

Tack för kommentar Meta! Nej, det är väl inte som förr med snön då vi höll på med skidåkning och hundspann…Då längtade men ju efter vinter. Fast det är vackert med snön! Vi hade ju mycket snö i Uppsala under pandemivintern då vi var i Sverige, det är vi glada för. Nu uppskattar vi den sköna värmen här! Ha det så bra i Mattmar! 😍/Eva

Anonym sa...

Tack för bilder och text. Det var roligt att få lite från Thailand. Vi har höst i Göteborg- ingen snö ännu. Vi kommer 8 januari. Vi ses då!/ Mona

Anonym sa...

Tack Mona! Välkommen till HY! Vi är ju i full gång med träningen nu, igår med ett nytt inslag…. Jag följde med promenadgängets snabba vandring runt i nationalparken Hat Wannakon. Jättemysigt! Tog 1,5 timme. Tisdagar och torsdagar halv sju på morgonen. Rekommenderas! /Eva O