lördag 11 november 2023

Åter i Huay Yang



 

På väg till  den sköna värmen ….

Idag är det lördag, vi åkte från Sverige i måndags och landade i  Bangkok tisdag morgon. 

Tiden på planet, 11 tim 45 min, med Thaiair, gick väldigt fort med hjälp av …

…..en bra bok , Pa Salt, den åttonde och sista boken i serien om sju systrar av Lucinda Riley. Hann läsa halva boken. 

En minibuss från HY väntade på oss på flygplatsen. Efter ca fem timmars resa kom vi fram till vår lägenhet på Van Ravi  Residence. Vi gjorde ett stopp efter halva vägen vid ett rastställe med café, toa, 7-11- affär, småstånd med frukt etc och ett stopp i Prachaup Khiri Khan på Macro och provianterade matvaror för den första tiden. 

Första kvällen blev det kvällsmat på Saos….

Khao pad grappao, moo, kai dao, priq naam plao, favoriträtten. 

Uppackning och vila resten av dagen, middag på Saos tvärs över kanalen och sen försöka sova…. Inte lätt de första nätterna. Såå trötta men timmarna mln 12 och 6 på natten vill inte sömnen komma . I morse var det första gången jag kände mig utvilad. Lasse har sovit och vilat mycket på dagarna då bältros-ögat har varit besvärligt. Det frestar på att resa långt!! Han är lite bättre nu…

Nu börjar vi få ordning på det mesta… salengen är servad, skattad och genomgången, tack vare Samran, lampor i lgh är utbytta, fått några hål lagade i taket där råttor har kunnat ta sig in ( jag har hittat spår inkl bajs efter dem lite överallt) bl a min bästa yogakudde var söndergnagd Grrr!!!



Första träningspasset på Ranchen är avklarat. Emelie Elmers, träningscoach från Kalmar, är här med sin familj och ska ha tabata/styrka/konditionspass med oss tills vidare. 


Emelie E! Finns på Instagram under ” tranamedemelie”

Väldigt proffsig och vältränad! Har onlineträning och arbetar som coach med motion, kost, viktnedgång . Vilken tillgång för oss!!

I december kommer Tomas Bergqvist som brukar ha träningen över juk/nyår, dessutom har vi Lotta A, Mats Ö som instruktörer och Britt-Louise och Eva L i antågande sant Eivor som kommer  i januari. Anna- Lena S kommer i januari och har yoga och rörlighet och jag börjar med linedance i december. Alltså vilket gäng! Inte konstigt att man känner sig 10 år yngre bör man kommer till Sverige på våren. ( det gör jag inte nu, några kilo för tung och dålig kondition) 


Vi har äntligen fått bilder av alla fyra barnbarn attsätta upp på hyllan. Fr v Carl 18 år,  Linn 14 år, Leon då 1 år, Leon då 6 år ( nu 8 år) Leon som 1- åring,  Julia 16 år. 


Här är det varmt, ovanligt varmt för att vara november. Drygt 30 gr varje dag. Idag 32! Halvklart och inget regn. Poolen svalkar skönt och fläkten går för fullt inomhus. 

————————————————————

  Tillbaks till Sverige i tanken…


Jag följde med Linn till fd Rådhuset förra veckan.Vi skulle träffa Marie som jobbar där på United Spaces.  
Linn ska få göra  sin prao där i november. Hon ville se lokalerna. Efter en trevlig rundvandring bland alla utrymmen så gick vi till en sushirestaurang och åt lunch 



Måste också lägga in Julias nya  tävlingsdress för konståkning. Jenny syr alla flickornas dressar och limmar fast stenar och paljetter. Det har blivit ett antal under årens lopp. Linn var fem år och Julia sju år när de började med konståkning. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så bra att ni nu har kommit i rätt tidsomställning. Böcker är väldigt bra för att få tiden att gå!😀
Vi önskar er allt gott nu och vi ses i januari!😎

Anonym sa...

Kramar Irene o Bertil

Anonym sa...

Härligt att ni är på plats och ha en jättefin vinter u Hy.

Anonym sa...

Tack för kommentarer! Det tar några dagar och nätter att acklimatisera sig men nu börjar det ordna till sig. Snart åker vi till Taiwan…. Mer om dem resan så småningom!