torsdag 19 januari 2023

Hat Wannakon och Barnens Dag i Thap Sakae


Bougainvillea i fiskebyn vid Thap Sakae

Värmen är tillbaka, men kvällar och morgnar kan vara kyliga på våra fordon. 18-20 gr på morgonen är  inte mycket här. På dagen lyser solen på oss och värmer upp
vattnet i poolen så vattengympan på söndagar lockar allt fler deltagare. 

Annars är det träning varje morgon halv åtta! Tabata varvas med yoga och rörlighetspass, varannan dag, och Zumba och linedance på em, ett pass/vecka. 

Dessutom fins Familjegympa två ggr/vecka och gympa på stol för dem som inte vill hoppa och springa och kanske har ont i knän och höfter, inte så ovanligt i vår ålder. Många valmöjligheter finns det! 

På tisdagkvällar är det musikquiz. Vi har  varit med några ggr, trevligt inslag när det inte händer så mycket på kvällarna. 

Vi tar också långa strandpromenader nu när stranden börjar  bli bred och jämn på em, 

Vi har hittat en fin promenadslinga i nationalparken Hat Wannakon som ligger på gångavstånd från vårt hus. 


Börjar med en grusväg….

En fin slinga  som tar ca 1,2-2 tim att gå ( inräknat ett besök på restaurangen för lunch eller glass) 


    Jodå, en varan ligger längre in på vägen…

Nationalparker i Thailand är inte lika vilda och orörda som i Sverige. Här finns fritidshus, restauranger och servicehus för dem som tältar. Även cykelvägar. 

Fina cykel-och promenadvägar.

Vi passerar två sjöar med ödlor och sjöfågel, skyltar är uppsatta så man kan identifiera fåglarna. 


Det sitter en skarv på pinnen i sjön. 


Vi såg också en ormhalsfågel  som torkade sina vingar. Denna fågelbild är lånad från Google. 


En fjäril trodde jag. En trollslända sa Lasse, det såg man när den flög iväg. 



Kaktusar- tecken på att vi är i tropikerna…


De eldar lite här och var, konstigt att elden inte sprider sig..

Lättgånget och man hör mycket ljud från buskarna och träden som vi passerar. Säkert både orm och råttor som prasslar! Så länge de håller sig i buskagen så är det ok! 



I lördags åkte vi till Thap Sakae för ett besök på deras nya fina marknadsplats. Det hördes musik på långt håll vid marknadsplatsen. 



Det visade sig vara Barnens Dag i Thailand som firades med pompa och ståt. Ett stort partytält uppsatt vid kommunhuset med scen där finklädda barn dansade och sjöng till hög musik. 


 


Efter tvärgatan fanns flera stånd med mat, dryck, frukt, glass. Vi fick en skål med vattenmelon och frågade vad det kostade. - Free, blev svaret. Nån kom med skålar med nudelsoppa med kyckling. Också free !! Fried rice  korv och grillspett serverades. Vi gick förbi ett glassbord och fick en mugg med sticky rice och kokosglass. Inte så söt som vaniljglassen , jättegod. Muggar med isdrycker etc Vi  behövde inte gå nånstans och äta lunch sen. En kopp kaffe på Sugar Plum, ingen bakelse idag! Sen lite inköp på marknaden och djungelvägen hem till HY. 





Har skördat första krukan med dill. 
Tre nya krukor på tillväxt! 


Gerd tog en bild när de passerade våra stugor i norr.  Här växer ingen dill just nu, mycket snö som ska smälta bort innan vi kan sätta frön…

Foto: Gerd Isaksson 

2 kommentarer:

Anonym sa...

…och bilen står under mycket snö. Hoppas det går i vår.

Anonym sa...

Stackars bil! Det är min bror Jannes bil. Vi skulle köra in den i ett uthus hos grannen men en annan person tyckte att han skulle ha uthuset för sin husvagn och ville inte dela med sig av platsen! Han satte hänglås på förrådet!!
Båda var lovade att ha sina fordon i förrådet men en av dem tog sig friheten att betrakta det som sitt eget!! Inte populärt lindrigt sagt….