fredag 13 januari 2023

Besök i byn- Joanna S



               Bild lånad från Google

Vi har besök i Huay Yang av Joanna Swica. 



En hel månad stannar hon,  hyr ett hus här och hälsar på sina föräldrar Barbara och Ulf som bor i byn under vinterhalvåret. Joannas man Lars var också här under jul och nyår men åkte hem till jobb i Sverige medan Joanna stannar några veckor extra 
Vem är då Joanna Swica? 
Jo, hon härstammar från Polen men flyttade till Skåne med sin mor och syster när hon var i tioårsåldern. Uppväxt på en gård utanför Ystad med hästar så hon har ägnat mycket tid åt ridning under tonåren. Men så
småningom började hon med löpning och springer långlopp, maraton, halvmaraton och även ultralöpning, 10- mil och 24- timmars. En gång sprang hon 12 timmar på NK-s tak för  att samla in pengar till Barncancerfonden. Run for Hope. Bra gjort! 



Hon arbetar som hälso- och träningscoach, inspiratör, kostrådgivare, har coachning via nätet, håller föreläsningar om bl a hälsa och löpning och ordnar hälsoresor och events.  Hon fotograferar mycket och kommunicerar med sina följare via Instagram, Facebook och sin blogg ”Joanna Swica.se”. Hon har medverkat och blivit intervjuad i många löparpoddar, dock inte  i Maratonlabbet….ännu! Alltså, podden  som Johan F och vår son Erik driver. Litet tips!!


Hon har skrivit en bok om löpning, ” Alla mina steg”. Den handlar om hennes tankar om löpning och varför man springer. En personlig berättelse om hennes löpning och glimtar ur hennes liv och utveckling. 
I höstas såg vi två intervjuer med henne inför boksläppet, i Efter fem och i ett morgonprogram. 
Vi fick låna boken av mamma Barbara. Jag  beställde boken till Jenny som julklapp och tänkte låna den av henne, men ville inte vänta med att läsa den tills vi kommer till Sverige. Trevlig läsning, kan rekommenderas! 
Hon har samarbete med olika företag och blir sponsrad av bl a Kia, Salomon och Microsoft.
Joanna startade tillsammans med kollegan Louise ett nätverk för kvinnorr/tjejer. Friendcation, en mötesplats för tjejer att utbyta erfarenheter och idéer. Nu har nätverket 18000 medlemmar sen starten 2017.
De ordnar föreläsningar, evenrs och staycations och resor bla till Grekland , Spanien, Åre…


Pandemiåret 2021 var hon med i Robinson när det gick av stapeln i Haparanda skärgård och hon gick ända till final där hon blev besegrad av Dennis Johansson i de sista tävlingarna. 
Så roligt att träffa henne här i byn och se henne träna på våra vägar och t o m ha träningspass för oss på Ranchen. 


Eivor, vår ”motor”  i träningssammanhang, frågade Joanna om hon kunde ställa upp och leda några pass under vistelsen här och  det kunde hon! 



Fyra  pass har hon kört  hårt med oss på träningsgolvet. Jag tvekade lite om jag skulle våga mig dit på dessa hårda pass, men lugnades av Joannas råd att man kunde ” skala upp/ned ”hennes övningar.., jag var förstås med och ni kan ju gissa om det skalades upp eller ner….



Yvonne och barnbarnet Mira passar på att få en 
 pratstund, Mira har sett Johanna på Robinson..


En morgon hade hon en miniföreläsning om att tro på
 sig själv och inte alltid göra som andra tycker. Våga gå
sina egna vägar! Kloka tankar om att vara snäll mot sig själv för att må bra. Ungefär så….kanske andra fastnade för andra tankar…

Spännande tjej, 34 år, med mycket idéer och många strängar på sin lyra! 


Fr vä- Britt-Louise (styrka kondition) Annika (Zumba)
Eivor ( tabata) Tomas (tabata) Lotta (Tabata) jag (linedance) 

Här är gänget som hjälptes åt med julgympan på julafton  Vi hade några låtar var där vi tränade armar, ben, rygg, mage, rumpa, kondition, Zumba och linedance. Joanna var också med på julafton, bilden togs senare då hon inte var där. 

Inga kommentarer: