tisdag 19 april 2022

Påsk -22 och på väg norrut



Ser ni påskharen? 
Här spanar han i skogen vid Wiks slott. 

Vilken påskhelg vi fick!

Sol, sol och temperaturer mellan 15-20 gr

Ingen påsk utan massor av godis!!!!

Vitsippan blommar…

liksom blå scilla

Vi tog med fika och åkte till Wiks slott, tog en promenadslinga bland vårblommorna. Hela ”klanen”, 10 pers!

   Vårlök…

Och massor av blåsippor 

Vi rastade i en hage och njöt i solskenet. 


Wiks slott är Mellansveriges bäst bevarade  medeltidsborg från 1400-talet men med anor från 1200-talet. Många ägare har passerat varav många kvinnliga ägarinnor. Nu ägs det av Region Uppland, fd landstinget, och används som kursgård. 

Fint belägen vid Mälaren med många badplatser och bryggor, vandringsleder, äppellundar och kohagar. 




Minnessten vid Wiks slott över Svante Arrhenius, fysiker och kemist, tillika professor och rektor vid Stockholm högskola vid årsskiftet 18-1900 talet,  född på Wiks gods 1859, död 1927. Han är morfar till Agnes Wold, läkare och professor i bakteriologi, som informerat i media under coronapandemin. 

                            Påskmiddag! 


På påskaftonskväll åt vi middag hos Jenny och Clas, som hade gjort en jättegod lammstek och potatisgratäng med rödvinssås och beasås. Dessutom hade vi ägghalvor med räkor, pajer, lax, dill och sallad och inte minst Jennys sagolika glasstårta med citronglasyr.

Igår åkte Lasse och jag med Leon och Julia till Hammarskogen och tittade med kikare på fågellivet i viken. Sen åkte vi till Dalkarlskärret för att kolla om ormarna vaknat upp för säsongen. Det hade de! Ett nystan av huggormar visade upp sig och en snok ringlade förbi. Tyvärr var det skuggigt i ormgropen så bilderna blev otydliga. Spännande! 

Vi har tillfrisknat efter covidveckan! Det tog en vecka innan testet visade negativt. Lasse var några dagar före mig så en dag tog han  med de påsklovslediga barnbarnen Leon och Julia till Källparken och Kens pizzeria Det var uppskattat! 

Högt att klättra upp när man är sju år!

Tittut…


Mums med pizza… inga minipizzor precis…

Just nu är vi på väg norrut. Vi åker till Umeå idag och övernattar hos Britt-Marie och Rune. I morgon åker vi vidare till Stugan (stugorna, de är ju fem st ! ) Har fått rapport att grannen har plogat nerfarten så vi kan köra ända fram! Alltid lika spännande att se hur stugorna klarat vintern! 

Inga kommentarer: