lördag 5 mars 2022

Leon 7 år! Mat och motion..


Idag är det 5 mars. Vårt yngsta barnbarn Leon fyller 7 år idag! Grattiskramar!!♥️♥️
Han tyckte nog vi skulle komma hem till hans födelsedag men tyvärr får vi vänta några veckor innan vi får fira fina killen.. längtar mycket…

Längtar också efter de andra barnbarnen Julia, Linn och   Carl och förstås våra barn med sambo/särbo. 29 mars åker vi till Sverige. 

Här tränar vi på med tabata tre ggr/vecka och linedance två ggr/vecka. Yogan är slut för säsongen då både Anna-Lena och Mona åkt hem till Sverige. 

Vi har ju den stora fina poolen för simning och vattengympa också. Nu kör jag mitt vattengympaprogram för mig själv i vattnet, blir lite annorlunda mot att gå på poolkanten och instruera. 

Det har varit fettisdag och vi köpte semlor hos Fon som flyttat sitt bageri från huset vid järnvägen till huset mitt emot restaurang I am. Där fanns förut en affär, Au Shop, men den är nedlagd. 


Cay och Gunilla kom och åt semlor med oss! 

Vi var bjudna till Eivor och Håkan på middag förra fredag. Blev både förrätt, varmrätt och efterrätt. Så gott och trevligt. Per-Johan och Cattis var också med. Vid ytterdörren till deras villa har de ett träd med fåglar gjorda av kokosnötskal. 

Där har en olivebacked sunbird valt att bygga sitt bo. Hon har legat där och ruvat äggen och bryr sig inte om att folk kommer och går förbi.

Man ser bara näbben sticka ut ur boet. 

I onsdags åkte vi till Prachaup för att besöka tandläkaren då Lasse bitit sönder en tand. Tandläkaren tyckte att vi har för kort tid kvar för behandling i Thailand utan han får laga tanden i Sverige i stället  

Våra nya grannar på våning 6 följde med oss till PKK med sina mc. De heter Anna och Martin och bor i Oslo. Har nyss köpt lägenhet i vårt hus. Medelåldern i huset har sjunkit väsentligt efter deras lägenhetsköp…

Lasse och jag åt lunch på ett thaimatställe vid havet där man först får en tallrik nudlar och sedan får välja mellan ett antal såser till. 

Här gäller det att vara försiktig så man inte tar för mycket ” pet mak”- sås. En köttsås såg så god ut men var enormt stark, som tur var fanns det många andra att välja bland. 

Som tillbehör serveras ett jättefat med grönsaker, gurka, groddar och mynta. Även en skål med syltade grönsaker. Isvatten som dryck! Kostnad 30 baht/person ( dagens kurs 9,05 kr) 

I tisdags besökte vi Ronny och Sen på restaurang Wilma och åt pitepalt. Vi var ett gång på åtta pers som alla åt palt, några för första gången..


Precis när vi kom fram till restaurangen kom en  häftig regnskur, vi hade tur som hann fram för det är en bit att åka. 

 Nu blev det mycket skrivande om mat och motion men det är den huvudsakliga sysselsättningen förutom strandhäng. 

Måste visa några bilder från byte av takbeläggning av villorna på Van Ravi 1 

Det ser så rent och fräscht ut med de nya taken, vi ser det så tydligt från loftgången i höghuset. Troligen har de gamla taken börjat läcka in vatten i huset så de byter takplattor. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Så härligt ni har det, vi längtar till solen.