söndag 13 mars 2022

Träning, fester och mrs Umporn

Vi följer händelserna i Ukraina via nätet, SVT play och nättidningar. Så fruktansvärt och obegripligt allt är. Till vilken nytta??? Att starta krig i Europa! 😢😡😠

Slutet närmar sig för vår vistelse  i Huay Yang. Bara två veckor kvar av våra tre månader i den sköna värnen. Nu har ”rudoo ron” börjat,  varma årstiden som varar från  mars - juni/juli. Nov- feb kallas” rudoo nao”, kalla årstiden. Fast det är inte kallt- ca 25-30gr. Alldeles perfekt, tycker jag. Så känner jag några som uppskattar hettan i april och maj, jag bor med en av dem…

Eivor och Håkan åkte hem till Sverige igår. Eivor har drillat oss med tabataträning, kombinerad med kondition, balans och stretch, tre morgnar/vecka.


Måndag, onsdag och lördag kl 07.30 är vi på Ranchens träningsgolv och kör hårt drygt en timme. Det är guld värt. Som tur är finns det krafter som fortsätter med träning för oss ända in i april….Liselotte A tar vid på måndag! 



Fredag morgon kör jag linedance med några morgonpigga dansare. Så skönt med svalkan på morgonen. Vi har ett pass linedance sent på onsdag em också när solen gått ner.


Vårt veckoschema är inte lika fullspäckat med motionsaktiviteter som i jan/feb….

Yogan tog slut i början av mars när både Anna- Lena och Mona åkte till Sverige, 

Stranden är som en dröm denna årstid. 

Bred, hård packad sand och trettigradigt vatten som sköljer fötterna. 




En liten varanunge simmade omkring i strandkanten. De håller till i kanalen och kan bli stora och lite skräckinjagande, fast de är mest rädda för oss. En liten ”tonårsvaran” har t.o.m. tagit en simtur i vår pool som ligger nära kanalen! Fascinerande att se från balkongen! 


Vi går några km norrut efter stranden och brukar vända vid klippan. Nu finns det två nybyggda hus längst norrut vid stranden strax efter andehuset. Den är avspärrad med rep och en skylt ” Private Property” så vi kommer inte ända fram för att ” dunka klippkanten” innan vi vänder tillbaka. 



Fast strandpromenaden tar ca 1,5 timme så det räcker nog med motion! 

Vi har varit bjudna på några festkvällar i veckan! 

Yvonne och Lars bjöd på spelkväll med pizza och fruktsallad med glass. 

Några av gästerna, Eva E, Håkan och Kjell, Yvonne i bakgrunden. 

Vi var tio pers som spelade Skipper, ett brädspel med dominobrickor och skippersymboler. Kul spel, som jag försöker få tag på men ingen tycks sälja det längre  

Jättetrevlig kväll som vi tackar så mycket för! 

Nästa festkväll blev hos Cay och Gunilla i lägenheten högst upp i huset, ” View Nest” kallar de den. Utsikt över hela Huay Yang! De har väntat på sina balkongmöbler och nu är de på plats! Värt att fira! 

Ny soffa, två fåtöljer och bord. Snygg blå klädsel på sittmöblerna, samma som deras vilstolar. 

Havet i bakgrunden från sjätte våningen. 

De bjöd på räkor med goda tillbehör. Sen gick vi. alla tio pers, till restaurang Piranha, även kallad ”Taket” där vi sitter på hustaket med havet alldeles intill där fiskebåtarna lyser med sina gröna och gula lysen.  Vi avslutade kvällen med en drink Margareta på stranden nedanför hos Poms. 

Tack Cay och Gunilla för en mycket trevlig och rolig kväll! 



Vi har varit på strandställena ovanligt många ggr denna säsong. För det mesta åker vi till Kajs, sköna madrasser på solstolarna och jättegod mat. 
Men vi gynnar även Mali Beach och mrs Umporn. Igår blev det Umpan. Så mycket folk och motorcyklar på parkeringen! 





Mysiga bord i strandrestaurangen. Ingen är den andra lik! 



Här bakom skynket har mrs Umporn och massörerna fullt upp! 

Till slut får vi svalka oss med en bild från sommarhuset i norr, taget av min kompis Gerd från Boden. Gerd och Bengt passerar vår stugby på väg till Njavve vid Kvikkjokk där de har sitt fritidsställe i hennes föräldrahem. Precis som jag har sommarstället bredvid mitt föräldrahem. 

 

Snart är vi där och skottar snö! 

Inga kommentarer: