söndag 25 oktober 2020

Maraton, tennis och bröllop


 Tre veckor har gått sen vi kom till Uppsala. I norr har det kommit mycket snö, liksom i vår stuga, det har vi sett på väderrapporten och bilder på fb. Här i Uppsala har vi haft fina dagar, både vädermässigt och att vi får träffa våra nära. 

Vi har tagit många härliga promenader runt Uppsala högar, vi börjar i von Bahrs häck med alla träd i höstfärger och lövfällning, passerar gamla Uppsala och går genom villaområden och hyreshus tillbaka till Lagerlöfsgatan där vi bor med Erik och Leon. 

Leon går på simskola och tennisskola förutom förskola på dagarna. 

Jag fick följa med honom till tennisskolan i söndags och de tränade att serva, slag med backhand och dubbelfattning. Inte alltid lätt att hålla racketen rätt och pricka bollen men för det mesta gick det bra. 


Erik gjorde ett försök att pressa sitt maratonrekord på 2,30 i söndags. Laddad till max, men väder och tillfälligheter satte stopp. Kallt och blåsigt, nån hagelstorm och en klunga av löpare som upplöstes när han som bäst behövde den som skydd mot vind och kyla. 

Här laddar de och får instruktioner om banan. 




Leon hejar på pappa Erik! 

Efter 31 km insåg han att det inte skulle lyckas att klara den magiska gränsen så han valde att kliva av. Om en månad är det planerat att försöka igen så han ville ”spara sig”.  Undrar vilket väder vi får 18 november?!?

Idag har vi fått vara med om något nytt! 

Vi fick en inbjudan till bröllop! 

I dessa coronatider?!?

 

Jo, en dotter till våra vänner i Jämtland skulle gifta sig idag. Hanna, som bruden heter, skickade en inbjudan per mail att vi var välkomna på webbröllop! 

Här avger de sina äktenskapslöften.

Vi önskar Hanna och Benjamin ett stort Lycka till!!


Vacker sång och musik och tänkvärda ord ur bibeln..

De kunde inte bjuda så många gäster, bara de allra närmaste, så de ordnade ett youtubesänt bröllop så flera skulle kunna delta på distans. Givetvis bänkade vi oss framför IPhonen som förde över sändningen till TV-n och där kunde vi följa hela ceremonin. 

Föräldrarna Gunilla och Cay såg vi, Cay förde Hanna till brudgummen Benjamin. 



Vår forna elev i skolan Marcus med fru Samira hälsade välkomna och informerade om vad som skulle komma. Så roligt att se Marcus, kusin till Hanna, som vi inte träffat sen han gick ut nian. Bröllopet innehöll mycket sång, musik och vackra personliga tal förutom de sedvanliga löftena till varandra. Vi tackar för att vi fick vara med på ett hörn! 









Inga kommentarer: