söndag 15 mars 2020

Kvällsliv vid stranden

Mars månad och byn töms på säsongsgäster som vanligt i mars.

Varje dag är det några som åker hem och hittills har det gått bra fast Corona och Covic-19 tar ett allt fastare grepp om världen. Idag avråder UD i Sverige från onödiga resor till utlandet, Danmark och Norge stänger sina gränser. På Suvarnabhumi blir alla resenärer febertestade och godkända med stämpel och signatur om de är feberfria. Undrar just vad som händer om du har 37,5? Blir du kvar i Thailand då? Många har sjukförsäkring till hemresedagen, inte roligt att bli kvar längre utan försäkring! Nästa måndag får vi se, 23 mars åker vi till Sverige, med Norwegian, som ställer in flygturer och har likviditetsproblem!!Spännande tider!!!

Veckan har gått i avskedets tecken.

För säsongen hade vi sista thaikursen, sista linedancen, sista yogan och sista tabatan...nej inte alls, det dök upp en tjej, som är ny i byn och ville gärna träna själv, så hon, Marie, tar tabatapassen två veckor till. Jättebra! Fast det är varmt nu, även på morgonen. Märks att ”rudoo raawn”, varma årstiden, har inletts.

Vi hade en liten avskedsfest på stranden i måndags i fullmånens sken.



Jonny, Yvonne, Eivor, EvaE, Lars O, Lars B och Håkan

Dolphins gårdshund Lucky ville också vara med.

 

Lasse tränar extra på kastet!



Lagen bestod av damer mot herrar.



Herrarna hade de bronsfärgade kloten!



Koncentrationen på topp!

Vi spelade två boulepartier, vi vann var sitt parti, och dukade upp till pizzamiddag efteråt.



Härlig fullmåne lyste upp stranden!

Vi satt på stranden till sena kvällen. Jättetrevligt!

Strandlivet pågår varje kväll vid aktivitetsplatsen mitt emot Saos. Där samlas folk på kvällarna och köper sin kvällsmat vid matstånden, barnen leker på lekplatsen, de har aerobics, några spelar fotboll, volleyboll mm. Mellan sex och nio pågår aktiviteten för fullt. Sen är det lugnt, för det mesta.

Barnens lekplats 

Aerobics! Ledaren visar övningarna medan...

...musiken dånar ut taktfast thailändska toner och rytmer
Många deltagare, flera barn i tio-tolvårsåldern som hängde med bra i stegkombinationer och armrörelser. Imponerande! 

 

Inhägnad fotbollsplan med nylagd gräsmatta, som behöver mycket vatten för att ta sig.
Regnperioden kommer att välkomnas av gräsplanen. 

Volleyboll, damer mot herrar. 

 

       Omklädningsrum och toaletter

 

Strandgatan kantad av försäljare som för en billig penning säljer grillspett, french fries, kycklingbullar, korv, pannkaka, drycker mm. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åk inte hit här väntar bara träfracken!

Eva Mattmar sa...

Med facit i hand skulle vi bokat hemresa betydligt senare. Det verkar hysteriskt i Sverige, här är det lugnt, inga fall i vår by vad vi vet, några har munskydd,, men de flesta lever som vanligt. Kan vara att det mörkas men något konkret borde vi se eller höra. Somliga säger att viruset inte trivs i temperaturer över 26-27 gr men då borde det ju inte föröka sig i människor...hur som helst är hemresa bokad till måndag och sen sätter vi oss i hemkarantän och tar promenader runt Högarna så länge. Så småningom lär vi väl drabbas av viruset ändå!