fredag 22 december 2017

Före jul i Uppsala

Härligt att vara i Uppsala! Blev hämtad på Arlanda av Erik och Leon. Fick träffa de flesta redan första kvällen då Clas och Jenny bjöd på middag. Igår åkte Jennys familj till Luleå för en veckas julfirande hos Clas syster och barnens kusiner. Jag firar jul med Erik, Yanne och Leon, där jag också bor i år. Ruben och Sofi jobbar hela julhelgen, men vi ska ha Diesel hos oss. Han har vuxit rejält, är drygt ett halvår nu. En mycket fin och lydig Golden/ flatcoated retriever. Igår fick jag vara med på två julavslutningar i Lötenkyrkan. Ovanligt att delta från åskådarplats! Först var det förskoleklass tom åk två som sjöng julsånger och önskade varandra God Jul, sen blev det åk tre- fem och sist var det åk sex-nio. Vi hade barnbarn representerade i alla tre omgångar. Så roligt att uppleva skolavslutning igen! Alla fick sjunga med i Gläns över sjö och strand och Nu tändas tusen juleljus. Fyra år sen sist för mig, då i Mörsil. En kväll denna vecka fick jag julhandla med ICA- kvantums personal, då Sofies mamma jobbar där. Så mycket folk och kundvagnar överallt! Lite festligt med musikunderhållning i storbutiken. 

Vädret i Huay Yang smällde till och blev kallt precis när jag åkte. Runt 15 grader på kväll, natt och morgon. Upp till endast 25 på dagen. Mycket blåsigt. Behövs ingen AC eller fläkt på natten, snarare en filt. Jackan på när man ska ut på kvällen eller till morgongympa. 

Snö på marken i Chang Mai i norra Thailand, såg en film på Facebook där folk gick i snön med flipflops! Stora regnmängder i södra Thailand. Synd om julfirarna som får detta väder, men många av dem tycker det är skönt med svalare temperaturer, som påminner om svensk sommar! Det var likadant första julen 2014, som vi firade i HY, kallt på kvällarna och kokosoljan stelnade för det var kallare än 24 grader. Här i Uppsala är det runt nollgradigt, lite snö och ganska halt på trottoarer och i parker. Till nyår är vi samlade igen och kan fira in det nya året tillsammans! God Jul till mina läsare! 

2 kommentarer:

Titti08 sa...

God Jul önskas dig också.
Firar i Göteborg med äldsta barnet.
Thailand i februari.
Titti/Chortip Villa

Eva Mattmar sa...

God fortsättning Tina. Nu har värmen återvänt till Huay Yang. Skönt för dem som åkt dit över jul. Februari är nog den säkraste månaden, lagom varmt och minst regn. Fast det går att njuta av värmen i Thailand året om.