söndag 17 december 2017

Bangkok i julskrud

Stora julkulor, ”pumlor”, som vi kallade dem i norr, dekorerade ett varuhus som vi passerade. 

Utanför Central World i Bangkok. Allt var stängt i den tidiga morgontimman. 

En dag i Bangkok med Måd. Vi åkte minibuss till flygplatsen Suvarnabhumi i Bangkok. Vi åkte med fyra personer som skulle med ett plan kl 9 på söndag morgon. Vi fick starta resan från HY kl ett på natten. Inte mycket sömn den natten. Vi åkte med till flygplatsen, lämnade resväskan på “left luggage” , mycket smidigt. Åkte tåget, air link, till Phaya Thai i Bangkoks centrum. Kl var sex, ingenting var öppet. Vi gick mot Bayokee hotellen där jag och Lasse bodde några nätter i maj. Där hittade vi en kille, som sålde kaffe, en annan som sålde söta våfflor med majs och kokos. Hittade också ett bord med plastpallar och slog oss ner för frukost. Liiite trötta! 

Sen gick vi tillbaka mot affärscentrum. Kl 10 öppnade MBK. Vakter och personal var klädda i tomteluvor, julmusik spelades. 

MBK hade en julgran med diverse Disneyfigurer runt om. Vi småhandlade lite och åt en utsökt ” Pad grap pao gai, khao khai dao” på food market i källarplan. 100 baht inkl dryck. Sen.... tog vi en härlig fotmassage och höll på att somna i den sköna massagevilstolen. 

Vi passerade ett stängt varuhus på vägen dit och fotade lite juldekorationer..

På detta torg kunde man köpa gula blommor, Dao Ruang? Även köpa en stunds dans med välsignelse. Två till sex damer dansar för dig och sprider goda krafter. Här trodde Måd att det var ett terrorattentat för ett par år sen...

Bayokee Tower skymtar i bakgrunden. Kontraster mellan de lyxiga höghusen och de inte alltför fräscha balkongerna i huset vid floden.

På em blev det Sky train och tåg till våra respektive hotell. Tidig kväll och tidig morgon idag, 18 december. Kl 9.20 går planet till Arlanda och Uppsala...

Lite bilder från Huay Yang ...Foajén i vår entré har pyntats med julgirlanger och julgran med paket. Lasse tänder tredje adventsljuset hos Cay och Gunilla. Vi var bjudna på middag hos dem i fredags, rökt lax med skagenröra och potatissallad från Bengts restaurang. Julsnacks och jul- frukt och godis...tack, det var jättegott!

Cay och Gunilla vid den nya fläkten, som saknades i deras lägenhet....Detta är utsikten från vårt sovrumsfönster, soluppgång i gryningen, ca sex-halv sju. 


Inga kommentarer: