onsdag 14 december 2016

Extension i HH, salengtvätt mm

 
Vi fick våra extensions igår på Immigration Office i Hua Hin. Puh!!
Eller .... köpte, kostar 1900 baht/st 
Ca 500 kr. 
Det är en förlängning av vårt O-A visum med ett år i taget. 
Då måste vi visa upp att vi har
inkomst från pension minst 65000 baht/ månad/ person, ca 15000 kr, före skatt. Vi har dokument med oss från pensionsinstitut i Sverige, stämplade och undertecknade. Dessa papper sammanställs till ett "income letter"på sv. konsulatet i Hua Hin. 
- certificate of residence, bevis på att vi har fast adress i Thailand, hus eller lägenhet. Det får vi av mr Wit, vår house manager.
- foton, minst två
- kopior av passets visumsida, sista stämplarna och personliga uppgifter. 
- komma ihåg att köpa till re-entry, annars är din extension inte mycket värd när du återvänder fr Sverige efter sommarvistelse, kostar 1000 baht
Alltid något man glömmer av detta. 
I år var det passkopior, så vi fick köa utanför Immigration några ggr innan alla kopior var tagna.
I år "skrämde" tjänstekvinnan upp oss direkt med att fråga efter marriage certificate, vigselbevis, vilket vi aldrig behövt visa förut! Men det var nog för att hon trodde vi skulle söka förlängning på bara en inkomst, vilket är möjligt, men då krävs det ännu fler dokument. 
Dessutom var det lång kö och de hoppade över vårt könummer!
Vi hade nr sex...
Nr fyra, fem kom.... sen kom nr sju, åtta nio.
Fick kämpa och vänta lite för att komma in i kön. Efter 1,5 timme stapplade vi ut med våra nya stämplar. Puh! 

Men vi hade glömt att köpa re-entry och den trevliga tj kvinnan sa inget förstås. Ingen fara, vi hinner köpa till det på närmare håll, i Dan Sing Khon. 
Jo, en sak till, efter 90 dagar måste vi åka till Immigration eller gränsstationen i Dan Sing Khon för rapportering och få en stämpel. 
Vi hade tur också för vi fick åka med grannen Jannes golfgäng i minibuss till Hua Hin. Chauffören väntade på oss hela tiden och sen körde han oss till Bluport, det nya fina varuhuset i HH. Vi åt lunch  och beundrade vattenfallet i huset...

  Några gungor framför dammen att vila i.


Vädret har stabiliserats nu och i fredags var vi på Kais och jag gick strandpromenaden, vi solade och lunchade. Vi träffade Johanna , som kom dit efter jobbet. En härlig dag. 
På kvällen gick vi till Ranchen och åt buffé med Kingbäcks och Bäckius. Efter buffén åkte vi till Boutique vid järnvägen och där spelade en kille på scenen och vi dansade på det "stampade jordgolvet"
Gick alldeles utmärkt och det var en glad och uppsluppen stämning där. Faranger och thaiare tillsammans! 

Vi har lämnat in vår saleng för byte av sittdynor och ryggstöd, och får sätet i ett helt stycke denna gång. Det rann regnvatten genom sömmarna och samlades i dynan så man blev alltid blöt i baken vid färden. 
Dessutom hade det röda materialet blivit så missfärgat så salengen, som en gång var snyggast i byn, såg numera förskräcklig ut. 

Den behövde också tvättas så vi lämnade in den på "ptt"" vid motorvägen. Bra service där, de tog hand om den direkt...

Spolade av den och sen var det fyra man som putsade och torkade den och nu glänser den igen. 

Vi väntade i salan där det finns både hängmattor och TV att fördriva tiden med. 
Men dynorna var inte färdiga hos Samlang så träbrädan får fungera ett tag till. No problems!
Måste visa vad vi åt till middag häromkvällen. 
Bengts restaurang skrev på fb att de hade varmrökt lax och vi, som inte ätit mycket fisk under hösten nappade direkt. Det var verkligen en höjdarmiddag, med en jättegod rom-och räksås till laxen. Kicki och Micke kom också dit och efter maten åkte vi hem till dem och tittade på deras fina hus på VW.
 



Inga kommentarer: