söndag 13 november 2016

Konsulatet i Hua Hin, ny frisyr och Grattis Clas!

Varje år får vi ansöka om förlängning av vårt uppehållstillstånd i Thailand.
För fyra år sen sökte vi O-A visum, sk pensionärsvisum, för ett år och sen kan man få ett års förlängning av vistelsen om man kan visa att man har minst 65000 baht/månad före skatt. Det motsvarar ca 15000 kr/månad, lite mer nu när kronan har försvagats mot bahten.
Då har vi med oss dokument från försäkringskassan, KPA, Alecta och Folksam som visar vad vi kommer att få i pension närmaste året. 
Ingången till Svenska konsulatet i Hua Hin, beläget i hotell Dusi Thani, strax norr om HH

Dessa dokuments ska till konsulatet i Hua Hin och sammanställas till ett papper, income letter, som ska stämplas och undertecknas av konsuln. Sen får vi hämta det och när tiden är inne, ung ett år sen förra gången, måste vi tillbaka till Hua Hin och besöka Immigrationskontoret, där passen ska stämplas med nya ettårsstämplar.  
Man kan inte komma dit för tidigt och absolut inte för sent, så det blir många resor till Hua Hin, med övernattning om man inte tar taxi över dan. 
Många stämplar blir det... bild lånad från Google bilder, vi har inte varit i Cambodja...

Vi fick ett bra tips av Lars J, man kan scanna eller fota av sina dokument och maila dem till konsulatet så sparar vi en resa. Det fungerade! Vi behövde bara visa pass och original så fick vi våra income letter. De föreslog att skicka dem med post, men nej tack, det kan ta flera månader innan de kommer fram. Man måste också ha ett intyg på att man har bostad, en fast adress, när man besöker Immigration- Office.

Vi hade sån tur att vi kunde åka med grannarna Jan och Kerstin till Hua Hin o fredags och ordna detta och samtidigt besökte vi frisersalong Chic, tidigare på Market Village men nu flyttat till det nya varuhuset Bluport som ligger i närheten av MV och Bangkok Hospital.
          Chet t v och Nat, i hatten. 
        Nu är mitt hår ganska kort igen...

Våra två frisörer Chet och Nat klippte och friserade Kerstin, Janne och mig. De är så noggranna och tvättar, masserar ich fönar så ordentligt. Inga hastverk där inte!
500 baht kostar det, ca 130 kr. 
    Janne fick också en kortare frisyr.

Lite dyrare än i Huay Yang, men värt det om man ska klippa mer än topparna.
Sen blev det lite mer shopping, bl a en ny kran till köket, den gamla höll i tre säsonger! 
Det är slitage på grejerna här, kanske inte så bra kvalitet från början....
      Bluport... Soi 100..
Gourmet Market, hmmm...den prismedvetne föredrar marknaderna i Huay Yang...
   Allt finns... från klockor till eterneller..

På fredag kväll var vi med på födelsedags -firande hos Kingbäcks, då Sörens bror Clas fyllde 65 år. 
              Grattis Clas!
Vi började med en drink hos dem och sen åkte vi ner till stranden och åt en god middag på Palm Beach, det nyaste strandstället, som har öppet även på kvällarna. 
                  Bild lånad fr Googles bilder..
Så mysigt med havets vågor mot stranden. Kvällen avslutades med kaffe och glass hos fam Kingbäck. Tack för den kvällen, så roligt att de äntligen har kommit till byn!!
Igår besökte vi mrs Umporn, jag gick  en strandpromenad från Jacks och tillbringade sen dagen i solstol med boken "Kaffe med rån", som jag fick i födelsedagspresent...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin frisyr. Den boken och flera av henne har jag läst. Jag tyckte de var roliga böcker.
Fortsätt njut/ Marianne

Eva Mattmar sa...

Skönt med kortare hår som omväxling. Trevlig läsning om företagsamma pensionärer...
Vi njuter i vårt paradis..

Anonym sa...

Så trevligt ni har det. Kul att Sören och A-C kommit, hälsa till dom. Här hemma har vinter vi fick övergått till vårväder, slask och tö. Trist för barnen som redan letat fram sina pulkor. Vi längtar redan till februari när vi kommer, men vi ses ju i jul. Hälsa Lasse!
Kram från Eva och Janne

Eva Mattmar sa...

Hoppas på ett nytt snölass till jul så vi får en vit jul. Inte så länge kvar nu.
Ska hälsa S o AC..De blir kvar här över julen. Ska bli roligt att få besök av er i feb. Mrs Umporn såg så glad ut när vi var där i lördags, hon tänkte väl på er när hon såg oss....