lördag 25 juni 2016

Midsommarafton 2016

Sommargästerna kom, några i taget, på midsommaraftonens knytis var vi 16 pers, lite skillnad mot två/tre. Först kom Nils och Maria, Hasse, Frida och tre hundar, nästa dag Janne och Eva, Niklas m fam. Håkan och Kirsten var redan i sin stuga. Flera anländer de närmaste dagarna. 
Midsommarafton igår.
Började med frukostbesök av en gammal bekant från förr. 
Fortsatte med firande på Laxholmen i strålande sol och skön värme, laxmackor och musikunderhållning av paret Thorneus från Boden. Mycket folk hade samlats.



Träffade en skolkompis från skoltiden i Harads (50-talet till 1961 då vi flyttade till Jokkmokk) Vi konstaterade att flera av oss hade lämnat oss för alltid. Kanske vi börjar bli äldre, fast det inte alltid känns så.
Olika sätt att färdas till Laxholmen...

 Några kom med bastuflotte från Harads, älvsfärden tog tre timmar...
   Lite snabbare färdmedel...
  De flesta kom med bil, även om inte alla hade tillgång till en sån här skönhet...

Hem igen och börja förbereda knytkalaset i Jannes och Evas stuga. 
Bosse på backen hade rökt sik och abborre, vi hade sill och potatis, Jansson och paj. Lasse och Janne hämtade Inga-Greta från äldreboendet i Harads och festen började.
    IG på midsommarlunch på Edestrand.

Vädret höll i sig hela kvällen, vi satt ute på altanen och åt ost och kex, kaffe och rulltårtsbakelse. 
Senare på natten var vi några, som höll oss vakna och gick till älven och gjorde upp en eld, Nils hade med sig vitt vin och grillade korv och solen vandrade sin bana och visade sig i svackan strax efter midnatt. 
         Älven låg spegelblank 

Det var en midsommarafton att minnas!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Glad midsommar i efterskott! Varmt i Uppsala. 28 grader här på kvällen kl 20. Har precis ätit middag på balkongen. Yanne och leon hälsar!

Eva Mattmar sa...

Härligt med värme i hela Sverige. Vi har haft varmt och soligt, Elvira har badat i älven varje dag...kramar till er alla.

Unknown sa...

Härligt med er midsommar med alla släktingar. Vi var i Järpen hos Tina och åt gott spelade kubb i solen fram till 22 ungefär🌺nu är det svalt igen det är en seg sommar. Många kramar till er🌻

Eva Mattmar sa...

Tack för hälsning Meta. Vi har haft riktigt fint sommarväder en vecka nu. Bort med fleecekläder och element. Nu väntar vi på barn och barnbarn... Hoppas på torsdagkväll...
Ha en fortsatt bra sommar, vet ju att det kan vara segt och bistert väder i fjälltrakterna. Kramar från oss!