lördag 19 mars 2016

Härlig vecka med familjen...


          Leon leker med farfar.
       En härlig vecka med Eriks familj. 
         Leon i pool och hav...

Vi har badat i hav och pool, solat och besökt en del restauranger för lunch och middag. Jag fick vara med Leon när de övriga åkte på elefantsafari i Kuiburi där ca 300 elefanter lever i frihet. Ibland får man se flera elefanter med ungar och ibland blir det som i måndags, bara någon enstaka på långt håll som bara syns i kikaren.
Leon sov över hos oss en natt när föräldrarna var på "fin" middag på en av byns toppkrogar. Vi hade en mysig kväll hemmakväll med Lasses goda hemlagade kyckling med klyftpotatis medan Erik och Yanne kunde konstatera att de små billiga matställena i Huay Yang  är överlägsna " lyxstället " vad gäller mat och service! Skriver inte mer om detta!!
I torsdags kom Ruben och ska stanna hos oss en månad. Roligt att få besök av familjen!
Igår åkte vi på en dagsutflykt till Prachaup Khiri Khan. Vi hade bokat taxi för hela dan, först åkte vi till apberget vid Au Manau och där var de söta duskyaporna aktiva och visade upp sina konster. 


Några hade sina gulfärgade ungar hängande på framsidan när de hoppade och klättrade I träden. 
       Yanne matar aporna...
        Leon och Yanne
Vi köpte majskolvsbitar och matade den. De tog emot maten så försiktigt. Många apor i olika storlekar fick vi se. Mycket uppskattat !!

   Erik med familj vid en vik vid apberget.

Sen åkte vi till stranden Au Manau. Den ligger i en stor vik och är skyddad  från  norr och söder så vågorna är inte så stora som vid stränder som är öppna mot havet. Mycket badvänligt!
     Små snälla vågor!

Vi badade, solade och promenerade på stranden , Leon lekte med hink och spade i strandkanten. Vi åt lunch på stranden. 

Leon sov en stund i sin vagn och Ruben tog plats i solen...


På em åkte vi vidare 
för att titta på staden, men vi var ganska trötta så det blev ingen stadspromenad  utan vi åkte till Tesco Lotus, som har AC och där handlade vi lite.
Det börjar bli ordentligt varmt nu, i mars började den varma årstiden.
Ingen trängsel precis på vår långa strand.

Stranden blir allt bredare och det är såå härligt att gå på långpromenader där. Sanden är så hårt packad så det går att springa och cykla på den också.
Många faranger åker hem till Sverige nu så det tunnas ut i huset och på våra motionsaktiviteter, Tabatagympa och vattengympa. Vi, som är kvar gympar på ett tag till ....
Svenska skolan i HY som har 60 barn inskrivna under högsäsong har bara tre barn de sista veckorna och sista mars stänger de skolan för säsongen.

Vi hade en liten träff på Van Ravi -taket i torsdags för att säga hej då till varandra för nu är det många som reser hem i dagarna.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Så härligt ni har det!
Hälsa Lasse med en kram på hans födelsedag från Lena, Thord, Janne och mig.
Ha det så bra, hälsa alla.
Kram Eva

Eva Mattmar sa...

Tack, Lasse hälsar tillbaka.ä
Nu är det tomt när Leon med familj har åkt hem... Nu längtar jag till sommaren....