måndag 14 mars 2016

Grande finale på linedanceveckan..

Sista dagen och kvällen för Thailand Open, linedance, kom i lördags.
Och vilken kväll!!
Dagen började med att vi dekorerade dansgolvet med blommor och blad och vi möblerade för publiken.


Kvällen inleddes med tal av Roy Verdonk, som var kvällens konferencier och av Dorsey Napier, koordinator för hela tävlingen. 

Sen började Newcomer och Novice tävla i alla sina sex kategorier. 
Smooth, Lilt, Rise and fall, Cuban, Funky, Novelty.

Dansarna, bl a 14 tävlande, från Malaysia hade klätt upp sig och sminkat sig extra mycket och var sååå tjusiga. Det var också den äldre damen från Tjeckien, som rest ensam till tävlingen i 
Thailand. 
Ja, övriga deltagare från Europa var till sin fördel hela kvällen , för att inte tala om instruktörer och domare.

Måd, Cattis, Jan K och Christina.
      Domarborden...
     Publiken på plats
Många heat blev det, kl 21 bröts den seriösa tävlingen av med en Fun Competition, alltså utom tävlan bara på skoj, där man kan prova på hur det känns  att stå på ett tävlingsgolv. Där stod vi , sex dansare från vår grupp i byn och en dansare från Sverige. Summa sju pers.
Vi dansade vår dans till publikens jubel.
Publiken ska ha en eloge för de stannade kvar hela kvällen och tittade på proffsens show och prisutdelningen vid 12-tiden på natten.
Efter vårt bejublade framträdande fortsatte tävlingen för Coreographer, Intermediate och Advance, liksom Starklasserna och West coast
swing, som är en pardans med mjuk buggkaraktär.
Sen var det dags för Show. Alla instruktörer och domare var med och bjöd på en fartfylld show med inslag från bl a strandlivet.


Efter detta -prisutdelning.
Många dansare från Malaysia fick välförtjänta statyetter. Man tävlar  individuellt i linedance, uppdelat i klasser  för svårighetsgrad och ålder, män och kvinnor för sig.

Många statyetter och diplom går  åt.
Det roliga var att de sparat Resultatet för Fun Competition till sist.
Tre statyetter fanns kvar...
Tredje pris gick till Cattis Swahn från Orchid, som dansat mycket annat i sina dar och linedance i ett år i vår grupp. Stort grattis!
Andra pris gick till Jeanette A från västkusten i Sverige, hon har tre företag , berättade hon, ett för dans, ett för hälsa och ett för djur,  grattis till Jeanettes andrapris.
Förstapriset var spännande -vem??
Det blev mitt namn som ropades upp och jag fick ta emot förstapriset.

Idag har jag fått umgås med Leon, mitt fina barnbarn, när föräldrarna var på elefantsafari. Leon och jag har lekt, badat, ätit och myst i flera timmar och han har inte varit ledsen en enda gång, inte ens när jag försökte få honom att sova på kvällen fast han inte ville det.

6 kommentarer:

Titti08 sa...

GRATTIS till fina priset.
Titti-Chortip Villa.

Anonym sa...

Ett stort Grattis. Nu får du koppla av med Leon./ Marianne

Eva Mattmar sa...

Tack för grattis-hälsningar!
Nu är det Leon med familj som gäller....
Fast lite andra aktiviteter ska hinnas med, t ex vattengympa som Marianne inspirerade till. Vi gympar på två ggr/vecka, har varit ca 15 pers i poolen men idag var vi åtta för folk börjar åka hem. Vi har vår lilla linedancegrupo igång också en g/vecka.

Anonym sa...

Grattis Eva härligt för dig. Nu går det fort här snön försvinner i värmen och vattnet forsar.Roligt med Erik och familj och Ruben också ha det så bra en massa kramar.

Anonym sa...

Tillykke med den fine försteplads, Eva
/Köbenhavn

Eva Mattmar sa...

Tack så mycket Köprnhamnsläsare!
Nu närmar påsken sig, åker ni till stugan under påsk eller vår?