söndag 15 februari 2015

Från Ban Krut till Dans på Ranchen

Morgon i Ban Krut. Efter en lång frukost i den fina matsalen så tog vi en mc-tur söderut mot Bang Saphan och tittade på omgivningen.




Vi följde stranden och passerade många fina resorter där de rensat och smyckat stranden. Vi stannade till på Banklangaow Resort och åt en glass och pratade med ägarna. De berättade att deras gäster var mest tyskar, några engelsmän och fransmän, inte många ryssar och inga svenskar alls! Nej , vi håller ju till i Huay Yang som bekant.
Efter ett dopp i poolen så startade vi hemfärden. En paus där de tillverkar och säljer fåglar och andra djur gjorda av kokosnötter, trä mm. Djuren är så charmiga och roliga. 




Lasse fick en fågelmobil när han fyllde år och den hänger ovanför bardisken.
 Vi köpte några fåglar att ta med till Norrbotten.
Nästa stopp blev i Thap Sakee vid havet. Där åt vi på fiskrestaurangen som vi hittade förra gången. Mycket gott och billigt!



Den ligger alldeles bredvid piren och  där var fiskebåtar på väg både in och ut. Några killar fiskade med spön frpn piren. De sa vad fiskar vad fiskarna hette...plaa "kittoj " eller....


Hemma i HY vilade vi en stund innan vi och våra svenska gäster gick till Bengts och åt räkor. 12 stora räkor per person , aioli och vitlöksbröd . Gott!

Efter detta var det bara att gå till Ranchen och fredagsdansen. Mycket folk var där, bl a Irene och Gary, dansinstruktörer fr Bangkok. Nu är det dags för ny stordans i Hua Hin och Irene hade biljetter att sälja. Söndag 8 mars åker vi dit och dansar och hoppas få med ett gäng dansare härifrån.
Hemma vid 12-tiden. Intensiv dag!!!

Inga kommentarer: