söndag 8 februari 2015

Fisketur

Igår var Lasse på fisketur. De var 7 faranger och tre besättningsmän med på båten


De startade från Baan Sapang vid niotiden och styrde färden mot paradisön Koh Talu där vi var förra året och snorklade bl a.

Det fanns några fiskespön på båten, de agnade med små bläckfiskar.

De hade lite varierande fiskelycka. Lasse fick en fisk , Putte fick tjugofem st!! 
Ca två dm stora firrar, vikt ca två hekto st. Fisken togs med till byn och skänktes till en restaurang.


De var ute hela dagen och fick en god lunch ombord på båten. 
Det var lugnt väder, men det gick lite vågor på havet. Ingen sjösjuka!
Efter en stunds vila blev det kvällsmat hemma och sen åkte dansskorna på. Fredag och dans på Ranchen. 
Först blev det ett besök hos Kingbäcks som just kommit tillbaka till Thailand. De har just flyttar från Residenset till en villa i närheten. En stor och fin villa. Vi åkte till Ranchen tillsammans och där var det full fart på dansen. Mycket folk, glada och dansanta gäster. Jättekul!!
Torsdagkväll var vi också ute och roade oss på Marli Garden. Det var buffé och Musikquiz. Vi var sex pers i vårt lag och vi lyckades komma trea av 13 lag.
                      Buffé 
                     Musikquiz
                       Dans 
Sen blev det dans där också.
En kväll denna vecka var vi på Nong Pu vid stranden och åt kvällsmat med Tina från Luleå. Det var så vackert med fullmånen som speglade dig i havet och maten var mycket god.


Det var hennes sista kväll för den här gången och nu är hon hemma i Luleå där det kommit väldigt mycket snö den senaste tiden. Ja, hela Sverige har fått riktig snövinter!

4 kommentarer:

Annika sa...

Roligt med mer eller mindre fiskelycka i trevligt sällskap och kul avslut på kvällen!

Eva Mattmar sa...

Verkligen en bra dag med ett roligt avslut! Så mÅnga trevliga dansanta personer på ranchen på fredag kväll.
Ikväll också efter den Fantastiska moppemiddagen när vi åt förrätt, varmrätt oxh dessert på tre olika ställen och avslutade med dans på Ranchen. Wow vilken kväll! Tack alla !

Anonym sa...

Det verkar vara en trevlig fisketur. Kommer ni att ha flera halv 8 hos mig idén med mat.Jätteroligt måste det vara.Här har snön tinat och blåst bort det är svart och tråkigt.

Eva Mattmar sa...

Tack för kommentar! Alltid roligt att höra av läsare. Det var väldigt lyckat med moppemiddagen och många som inte var med har frågat om det blir igen. Troligen nästa år säger Eivor. Det var ett bestyr att samla ihop folk men nästa gång går det säkert lättare. Logistiken fungerade också jättebra så nu vet de hur det ska göra. Förhoppningsvis kommer det fler deltagare från de områden som var lite representerade