Här i Thailand är äggen lite "eljest".
Vi äter mycket ägg, kokta, stekta, i omeletter och scramblade ägg.
Ägg i pad thai och i andra former.
Vanliga ägg. Men på marknader kan man hitta andra ägg. Tunga ägg som är ettersalta, ägg med en bula på som innehåller extra proteiner i form av en liten kyckling på tillväxt. Och så dessa rosa ägg som jag undrar om någon vet något om.
Vi köpte några vackra rosa ägg och kokade dem, tänkte det var bara färgat skal. Men icke, vitan var svart, seg och luktade svavel. Vi testade en gång till utan att koka ägget, bara skalade det med samma resultat, något mindre segt bara.
Vad har de gjort med de rosa äggen?
Någon som vet?!
Igår besökte vi det nya caféet bredvid Chortip snett emot Bengts på Mellanvägen.
Där satt Marie Do och Herve från Villa Waree och rekommenderade Créme Caramel. Lät gott, och det blev kaffe till delikatessen.
Caféet förestås av en thailändsk kvinna som kunde prata lite engelska, hon hade rest i Europa med sin pojkvän från Frankrike.
Konversationen blev en blandning av engelska ( Mari Do är lärare i franska och engelska) franska, thailändska och svenska. Vi förstod varandra så bra.
6 kommentarer:
Kul om det rosa ägget...jag föredrar dock de vanliga goda vita med en gul gula i :-D Måste testa fiket det ser mycket gott ut!
Vi har ju vårt hus bara runt hörnet!
Så gott kaffe de har.
Titti
Ja, Annika, ägg behöver inte krånglas till, de är godast som de är.
Caféet rekommenderas!
Ja,Titti, olika sorters gott kaffe. Vi tog capuccino och black coffee.
Trevlig ägare med pojkvän. Kul att testa sin skolfranska!
Intressant med de färgade äggen vet ni vad det är nu?Idag blir det test av mina nya längdskidor hoppas solen kommer en stund. Meta.
De rosafärgade äggen är "Century eggs", konserverade ägg. De ska inte kokas utan ska ätas som de är. Du kan läsa om den på denna länk.
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Tusenåriga_ägg
Christer på Phuket (Annika och Rulles kompis)
Skicka en kommentar