lördag 27 december 2014

Stones Hung vid Dan Singh Khorn

Vi åkte till marknaden i Dan Singh Khorn idag för att fylla på förråden av torkad frukt samt besöka grottemplet i närheten.
Putte, Siv och John följde med oss och vid motorvägen fick vi sällskap av två barnfamiljer som behövde vägvisning till DSK.

Efter shoppingen åkte vi till Stones Hang och blev först mottagna av två hundar. 

Vi gick fram mot grottan där templet är beläget och mottogs av en munk. 

    Se klockan inbäddad i stenen och det som ser ut som ormar på väggen är i själva verket vattenrännor att samla regnvatten i, munken förespråkar återvinning. 

Vi fick ett par vykort och en vattenflaska att ta med vid sightseeingturen.
Han berättade att han varit pilgrim och kom till denna plats för trettio år sen. Han  trivdes så bra att han stannade kvar och har byggt upp en andaktsplats i grottan, där han också sover och äter.




Pilar visar väg runt området och man häpnar över alla flyttblock och storstenar som står på kant och stöder sig mot varandra. De måste vara rester från en tidig istid, annars vet jag inte hur de kan ha kommit dit.


Häftiga rotsystem att beundra. 
Solceller på taket ger elektricitet. Återanvändning av kakelplattor som fanns på bl a trapporna.




Man fick lämna ett frivilligt bidrag i en låst låda efter rundturen.
Vi var rejält trötta efter denna dagsutflykt och sov middag innan kvällsmaten på Jor Jarn.
Vid tempelplatsen  vid havet var det tivoli med matförsäljning,tombola, pilkastning, lotto, bingo, roulette med flaskor till vinster. Ljuspelare lyste upp hela vägen från Colibri till havet. 
    Bingotältet med högljudd utropare...

    Roulette med sprit-och ölvinster
   Pilkastning med stora nallar som pris...
Mycket folk, faranger och festligheter.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant att läsa om ert besök hos Munken mm. Nu är julen här snart över. Vi har firat

Anonym sa...

Julen nu snart på julafton vsr vi hemma hos Ulf och Annika i Trång sen en dag hos Bosses syster hos Tina en dag. Idag blev det en spontan dag här hos oss med Ulf och Tinas familjer Gun-Britt är här också. Nu är det nyåret kvar och vi får besök av Elisabeth och Pär/Arne från Malmö. Det är nästan ingen snö här i Mattmar men kallt -15 idag. Önskar er en trevlig nyår och ett Gott Nytt År. Hälsa Lasse så mycket. Kramar

Eva Mattmar sa...

Tack Meta! Ser att ni firat julen ordentligt med nära och kära ,
Så roligt att få besök från Malmö.
Men var är snön i Mattmar,elljusspåret är väl knappast uppkört? Tänk vad vi åkte skidor där när barnen var små!
Gott Nytt År! Hälsa alla!

Anonym sa...

Kul att läsa om munken, också ett liv att leva! Här är det fortfarande kallt. -13 på morgonen när Jan skulle till jobbet. Onödigt kallt i mitt tycke. Jag ska straxt in till stan och träffa en vän. Äta lunch tills. det är mysigt när man är ledig..är allt som vanligt med era barn? Ruben, hur går det?
Hälsa Lasse från ett kallt Uppsala .

Annika sa...

Vid Stenbumlingstemplet har vi varit flera gånger och det är så fint där och harmoniskt. Alltid kul att sticka iväg på äventyr i vår fina omnejd :-D