tisdag 28 oktober 2014

Ärenden i PKK i regnväder!

Idag, tisdag, blev det en salengtur genom skogen till Prachaup Khiri Khan,
Tre ärenden stod på agendan. 
Resan genom skogen gick alldeles utmärkt , det är fyra mil att köra med många avtagsvägar och tar 1,5 timme. Precis när vi körde in i PKK så kom de första regndropparna men vi hann till försäkringsbolaget The Viriyah Insurance och teckna en försäkring,som Annika rekommenderat, om skydd för tredje part vid en ev olycka. Om olyckan skulle komma behöver man inte dividera med någon och betala dyra skadestånd utan kan bara ringa ett telefonnummer och få hjälp. Hoppas att det fungerar så!

       The Viriyah Insurance logga.
      Foto lånat från Annikas blogg.

Våra  grannar S och AC hade också samma ärende i PKK. De körde inte genom skogen med sin tvåhjuling utan kom lite senare när regnet tilltagit och kom iförda sina regnponchos.

Efter detta körde vi i regn till Yamaha för nästa ärende, 400 milservice av motorcykeln. 
"Fon tok" och vi blev rejält "piak".
Oljan byttes och vi satte oss på de blöta sätena i regnet och körde till Kasikorn bank för det sista ärendet, att häva lösenordsspärren för internetbankkontot.
Papper undertecknades och om tre dagar får vi se...
Sen hade det slutat regna och vi körde hem genom skogen.
Inga regnbilder togs!    I stället blir det ...
     Minnesbild från en myskväll på grannens balkong.

Igår var det en strålande solig dag och folk solade vid poolen, även vi badade och låg på solstolar en stund. På fm gick jag på långpromenad med Annikas gångargäng, vi var 8 pers och det var som vanligt mycket trevligt...men jag blev rejält slut av värmen och solen och inser att jag får vänta till den kalla årstiden i nov-feb innan jag klarar promenaderna i byn. Det är lite skillnad! Vi gick ju på stranden i mars-april förra säsongen när värmen kom tillbaka.
Det har varit ganska mycket regn sen vi kom hit för två veckor sedan och åskan mullrar mycket på nätterna. Vissa dagar är soliga och fina. 

2 kommentarer:

Annika sa...

Klokt att även ni tecknat en sådan tredjepartsförsäkring. Jag saknar dig på långisarna!

Eva Mattmar sa...

Och jag saknar er Och långisarna! Men det kommer nya tider!