lördag 6 september 2014

Besök av I-G och älgjakt.

Lugn vecka!
Sommarväder förra helgen och en av  "finvädersdagarna"skulle jag hämta I-G för ett besök i stugan. Det blev på måndag, vi köpte thaimat på Rabiang Thai, som öppnade i Harads i sommar och sen flyttade vi ner bord och stolar på gräsmattan för det är för svårt att ta sig upp på altanen med rullator. 



Solen sken och maten var god och vi fick besök av A-M och Alf som var på väg hem till Luleå. De ville förstås se på förändringarna i farstun och köket och blev också imponerade av vår stora altan. 
Denna vecka har vi "röjt" på vinden och packat upp det sista?  efter den stora flytten  förra året och kört ytterligare ett lass vindsskräp till återvinningen. 
Älgjakten började i måndags och Bosse med jaktkompisen Johan från Gävle gav sig ut tidigt på måndag morgon. Johans duktiga hund fick upp spår på björn direkt på denna sida av berget, men tappade björnen och hittade i stället en älg, en tiotaggare, som Johan sköt kl 6 på morgonen. Vilken jaktstart! Och vilket vrål de hörde från björnen!
Bosse ringde några dagar senare och ville ha hjälp att packa köttet med den nya vakuumförpackaren och vi läste bruksanvisning och testade men nja ... Alltför  mycket luft blev kvar i påsarna så han packade köttet manuellt som  han brukar. Vi fick både ett paket köttfärs och en fin stekbit.
Här ligger älgen på plats i Bosses frys!

Fredagkväll och Bosse och Köysti kom på pajmiddag på kvällen, tacopaj och sallad och rödvinbärspaj med vaniljvisp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kramar från Kanarieöarna vi har det bra/ kram.

Eva Mattmar sa...

Njut av tiden på K-öarna! Sen får ni ta en resa till Thailand.
Det är en fin höst i Sverige i år också. Kram Eva o Lasse