söndag 21 september 2014

Älgkött, potatisplock och höststök.

Brr, kylan är här och löven singlar mot marken. Tur att vi har bra element och kan få över 20 gr i köket. Och tur att vi fick tips om en tillfällig loppis i Harads under helgen. Vi var nog där först av alla och gjorde riktiga fynd. Ett nästan nytt mobilt element med mycket god effekt, en nästan ny micro, två campingstolar, en slangvinda, innetemometer, böcker, foppatofflor, tidningsställ, allt för under 400 kr. Så nöjd med besöket!
I torsdags, dagen efter Bosses fest, tog vi upp potatisen. Det blev en bra skörd, Bosse körde traktor med upptagare, Magne, Gun , Lasse och jag fyllde hinkar och nätsäckar med "perer" och Johan gick eftersök med grepen.


              Olika storlek och form.

Efter att potatisen fått sin torkplats i garaget så blev det fest igen. Bosse hade i förväg fixat till en älggryta och potatis fanns ju. Trevlig middag igen, toppad med Guns goda äppelkaka och vaniljvisp.
Jakten har gått över förväntan, tre vuxna och en kalv, så det är mycket att ta hand om. På fm hjälpte vi till med vacuumförpackaren och fick med oss en fin bit till middag plus en påse älgfärs. 
Mört älgkött med klyftrotsaker till middag alltså. Mums! Vinbärspaj efteråt.
Mycket matsnack!
Och på torsdag är det månadsmöte med PRO. Då blir det älgköttsoppa och bildvisning av KG Hedberg som är naturfotograf från Harads.
Går ingen nöd på oss.
             Nils björk i höstskrud
      Playan! Har badat färdigt för i år..
   Tog en strandpromenad till Avan.

      Storstenen vid udden..
   Framme vid Avan, där vi badade på 50-60 -talet innan alla stugor byggdes där. 
Alltid varmt vatten i Avan!

Men nu håller vi på att packa ihop.
Alla utesaker är under tak.
Resväskorna är framtagna och nu får vi tänka 8 månader framåt.



5 kommentarer:

Anonym sa...

Bra och roliga uppdateringar! Intressant att se Forsnäs i höstfärger, har jag nog aldrig gjort vad jag minns. Kram från Rio

Anonym sa...

Nu är hösten i antågande här på västkusten.
Alla årstider har ju sin tjusning.
Nu blir det att mysa inne med en god bok.

Det är inte utan att jag avundas er som reser till Thailand.
Jag hoppas du fortsätter ditt bloggande från H.Y.så att vi kan följa er där/ Marianne

Eva Mattmar sa...

Tack Marianne! Tråkigt att ni inte kan komma till HY. Jag tänker fortsätta bloggandet och visa vad som händer i byn i vinter. Här är det kallgrader på natten nu och vattnet i hinkar och handfat har en isskorpa på morgonen.
Dags för Thailand nu!

Anonym sa...

Är lite avundsjuk på er för kylan är inget jag gillar nu.Om ni kommer förbi här på vägen ner till Uppland måste ni höra av er, kram Meta.

Eva Mattmar sa...

Tack Meta! Nu går färden till Uppsala efter kusten. Om ca 11 timmar är vi framme.
Kram Eva och Lasse