onsdag 13 augusti 2014

Krock med grävling och mera byggprojekt

Heldag i Boden idag. 
Förra veckan när Lasse skulle till Boden tidigt på morgonen för att besikta släpvagnen så kom en grävling farande upp ur diket och det fanns inte en chans att bromsa eller väja så krocken var oundviklig. Grävlingen kom under bilen och släpvagnen och försvann sedan ner i diket på andra sidan vägen, säkerligen skadad. Bilen fick också skador framtill som blev åtgärdade på bildskadecentrum idag. Vi lämnade in bilen tidigt, kl 7, för att få den klar under dagen. Det var bara 8 gr när vi steg upp halv sex. Hmm, höst redan! 
Bild på grävling från Internet, bearnet.se

I förrgår kom Håkan och Kirsten på besök med en flaska vitt vin för att inviga och provsitta vår altan. Trevligt!



I morse återvände både Nils och Siv och Håkan och Kirsten  till sina vintervisten i Göteborg resp. Köpenhamn så nu är det bara vi "thailändare" kvar i byn och så Bosse förstås. 
Lasse ska "roa" sig ( men mest mig) med att göra en utbyggnad till av bron/ altanen så nu blir det en rejäl "veranda". Det blir bra, det finns så mycket björkrötter att kliva över just där och nu bygger han över dem och så blir det så gott om plats att vi kan ha ett långbord.  Då behöver ingen längre vänta på att det ska bli plats vid middagsbordet. Inte aktuellt nu när vi bara är två men förhoppningsvis nästa sommar. 
           Här ska altanen byggas ut!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vad Lasse jobbar, men bra med stor uteplats blir det. Lite läskigt med grävlingen, tur det inte blev värre skador. Ja, hösten har kommit hit också lagom till skolan börjar. Ha det så bra. Kram Eva och Janne

Eva Mattmar sa...

Så sant att det inte blev värre skador.
Det är varmt på dagarna när solen är framme men mornar och kvällar är höstliga. Älven är ännu varm men några grader kallare än i juli.

Anonym sa...

Härligt om ni fortfarande kan bada i älven. Roligt att ni bygger så mycket. Det skulle vara roligt att se men det kommer ju flera somrar. Många kramar Meta och Bosse.

Eva Mattmar sa...

Älven är härlig och dessutom har vi vår lilla duschstuga som inte fanns när ni var här. Ni måste komma och hälsa på oss nån sommar! Det skulle vara så kul. Kram! Eva och Lasse

Annika sa...

Kul med ambitioner och det fixar ni lätt som en plätt!