söndag 10 augusti 2014

Är det höst??

 Vilken skillnad på bara en vecka!
Förra veckan 25-30 gr och sol.
Nu 15-20 gr och mulet.
Förra veckan - barn och barnbarn här.
Nu bara Lasse och jag.
Mörkt på kvällarna, vissa björkar börjar gulna ( tidigt!), rallarrosorna har blommat upp till toppen och då sägs det att sommaren är slut!

Skolorna på väg att börja, åtminstone för personalen och där hittar jag en ljusglimt!
Det är skönt att vara pensionär och få fortsätta med ledigheten.
Ikväll ska vi äta middag med några av de kvarvarande i byn, Nils och Siv och Bosse. Ska bli trevligt. Vi ska plocka lite hallon till efterrättstårtan.


Vi var i Boden i fredags och besökte I-G och återbesök hos doktorn och ett besök på återvinningen där man kan hitta riktiga fynd till stuglivet. Denna gång blev det en matta till nya altanen, ett skoställ så slipper skorna ligga huller om buller i hallen och inte minst - ett utebord för tvätt och disk! Allt för nästan inga pengar!


4 kommentarer:

Annika sa...

Nu är det väl fråga om normaltemperaturer och väder igen helt enkelt. Inget varar för evigt men när ni kommer hem till Thailand blir det varmt och gott igen och det är i vart fall normalt:-))) Fin hallonskörd!

Eva Mattmar sa...

Tack Annika! Så sant om normaltemperaturerna. Det har varit underbart med värmen i Sverige.
Det blir underbart att komma hem till Huay Yang igen och återuppta rutinerna med härliga promenader, poolbad och besök på mysiga restauranger.

Anonym sa...

Härligt att läsa att det är sig likt hos er. Vi är i Sandviken Bosses mamma på sjukhus.hoppas kunna åka hem på torsdag

Eva Mattmar sa...

Ja nu känner man igen sig, igår var det den första regniga heldagen på hela sommaren, det behövdes. Vi har bara fått skurar förut. Tråkigt med Bosses mamma.Hoppas på det bästa!