lördag 20 april 2024

Kalas på kalas, bio och Ullared


 Tiden går …. fort! 

Tåliga penséer i kylan….

Har varit i Sverige snart tre veckor. Det har varit kallt, blåsigt, snö i luften och inte särskilt skönt att vistas utomhus. Många värmande träffar inomhus däremot ….

Förra torsdag blev vi bjudna på buffefrukost på Scandic Hotell av Cay och Gunilla, Huay Yang-grannar och vänner sen Jämtlandstiden. Vi har inte träffat dem sen de åkte till Sverige i december och nu ville de fira Lasse som fyllt år. De var i Uppsala några dagar och det blev en långfrukost på Scandic. 


De kom med paket till Lasse. 

Vad kan det vara? 

Mycket lämpligt - ett fruktfat med både ananas och vindruvor, som skulle påminna om vår tillvaro i HY. 


Så trevlig förmiddag det blev med god frukostbuffé och uppdatering om allt som hänt sen sist. Tackar! 🙏

Vi har bott hos Jan och Eva i Vaksala kyrkby förra veckan. Erik åkte till Dalarna för att isolera sig några  veckor innan 24-timmars Ultra-SM i Växjö nästa helg. Han vill inte bli smittad av något virus denna gång. Leon var hos mamma denna vecka och vi flyttade tillfälligt in hos Jan och Eva-Lena. 


Vi gick på bio och såg filmen Den sista resan med Filip Hammar och hans far Lars Hammar. Fredrik W var också med i filmen. En mycket rolig och gripande historia om resan till Frankrike som Filip ordnade för sin far för att liva upp honom genom att återuppleva sommarvistelser som de ofta gjorde förr i tiden. Många som vi känner har sett filmen och varmt rekommenderat den. Det gör vi också! 

Förra helgen gjorde vi en resa till Småland och Halland, Målet var Gekås i Ullared. Vi , som gav oss iväg, var Julia, hennes pappa Clas och jag. Bilresa via Norrköping- Linköping- Jönköping, sedan på smala krokiga smålandsvägar  till Älvsered där vi bokat Bed &breakfast för två nätter. 


Här bodde vi…

Här serverades frukosten. 

Bra boende i ett rum med fyra bäddar. Sköna sängar och bra frukost. 

Nästa morgon…12 km bilresa till…

Hämta  varuvagn… var är ingången till det stora varuhuset? 

Här är det! 

Shopping! Vilket Eldorado för shoppingsugna! Allt fanns och mera därtill . 



Shoppingvagnen fylldes under de sex timmar vi, Julia och jag, gick runt och provade, testade och jämförde priser med andra butiker. Mycket folk passade på att handla denna lördag och det kunde bli trångt att komma fram med den stora kundvagnen. 


Så var vi klara med dagens inköp…


Många steg blev det, de flesta togs inne i varuhuset.

Det mesta var lite billigare än på andra ställen men numera finns så många lågprisaffärer att det knappast blir nån vinst att resa så långt för att shoppa. Men en trevlig utflykt kan vara värt mycket och vi passerar många landskap, städer och sjöar och fick se lite av Sverige.


Vättern genom bilfönstret. Blåste rätt mycket och vågorna var många på vattnet. 



Småland är skogrik liksom de norra landsdelarna och ibland kändes det som att skogen ramlade på oss i kurvorna..Tur att vi hade en skicklig chaufför som kunde parera alla svängar…

Igår bjöd Carl-Uno, Evas pappa, på middag på restaurang Ragusa i Årsta. Vi var åtta pers som blev bjudna på festlig middag på restaurang och efteråt gick vi hem till Carl-Uno och fick kaffe och kakor. 
Vi tackar så mycket! 💕


Min förrätt- Skagen toast

Leons dessert- glass med jordgubbar och chokladsås. 

Idag blev det mera kalas då Eva-Lena fyllde år. Vi var där på em- fika med tårta och kakor. 🎉🎂🥮🍰🎉

Tack för gott fika! 

Kan nog behövas lite åtstramning och motion efter allt detta!


Inga kommentarer: