söndag 18 december 2022

Födelsedagar, Thap Sakae, mm

 En vecka till har gått och knappt en vecka kvar till julafton.

Vi tränar på Ranchen nästan varje dag. Nyhet sen sist är morgonpass med B-L som kör styrka/rörlighet två ggr/vecka. Lägg till tabata tre morgnar /vecka plus 1,5 timme linedance och nytt denna vecka- Zumba med Annika Å, lärare på Sv skolan. 

Helt fantastiskt med så många möjligheter!!


Fam Pettersson väntar med frukost på lördag morgon…

Mer som händer- vår loftgångsgranne och god vän Eva fyllde 60 år i fredags. De bjöd på räkmackefrukost igår efter vår träning. 


Lyxfrukost!!Tackar så mycket!!!

På kvällen firade vi nästa jubilar. Lars B 75 år 

Lars och Yvonne

Förfest på deras altan på Jasmine. 

Här var det godsaker…

Vi var 12 pers som träffades hemma hos Lars och Yvonne B på Jasmine. 


Sen gick vi till Piranha, Taket, där Lars och Yvonne bjöd på valfri mat och dryck. Så gott och trevligt vi hade! Vi tackar er också!!


Lars och Jonny 

Däremellan kalasen i lördags tog vi en mc/salengtur till Thap Sakae  20 km söderut. Våra grannar Lasse , Henrik och Melvin följde med för att kolla vägen till TS och Sugar Plum. 

Julpyntat  på Sugar Plum 


Vi fikade där och sen åkte killarna hem medan vi letade en skyltaffär där vi skulle hämta förbeställda skyltar. Vi hade bara en bild av en suddig framsida av affären. Vi blev hänvisade än hit än dit, till sist fick vi fler bilder av Taw på receptionen i vårt hus och lyckades lokalisera motorvägen och till slut affären! 


En liknade duschakylt hämtade vi till vår pool. Viktigt med påminnelse att duscha innan poolbad har vi märkt. 

Nöjda med den bedriften åkte vi till den nya marknadsplatsen i Thap Sakae med tak, cementgolv och fräscha rostfria bänkar för varorna. 




Räkorna betydligt billigare i grannbyn..


Frågade efter dill men det fanns inte. Fick bekräftar att det heter ”pak chi lai” och ”pak chi farang ” är persilja enl damen bakom grönsaksdisken. 

Durianfrukt! Vet inte vad man ska göra med den! Den  lär lukta mycket illa och man får inte ta med den frukten på hotell. Men nån gång ska vi köpa den och testa! 


 

Vi har också besökt byns paltrestaurang och ätit pitepalt till middag. Jättegott!!!!

Det är lite kallare än normalt nu, bara runt 23 gr på morgonen och kvällen, idag väldigt blåsigt. Typiskt väder för ” rudoo nao”, kalla årstiden. V behöver varken fläkt eller AC nu. Dags att ta fram filt för natten och kofta för kvällsturer på saleng. 


Eva P och jag har satt dillfröm i krukor på balkongen! Fortsättning följer …, i nästa inlägg…Blir spännande att följa. Dill är inte så lätt att hitta här. Typisk farangkrydda som inte Thailändarna använder. Vi vill ju ha dill till räkkoket. Pak chi lao heter det på thai. 




Avslutar med affischen för årets julshow med Uppsala Skridskoklubb. Just nu börjar den i Ishallens A-sal och jag skulle gärna vara där och titta på barnbarnen Julia och Linn som är med i showen. Lycka till! 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vad ni tränar, kul! Och sen hinner ni med många kalas också.

Anonym sa...

Jo, tack! Vi kämpar på! Hektiskt liv att vara pensionär……vi får vila upp oss i Sverige i april.