fredag 2 april 2021

Glad Påsk 2021


Glad Påsk får jag önska om jag har några läsare kvar efter dessa glesa inlägg i bloggen! 

Korsordsboken köpte Lasse till jul och nu har vi löst färdigt alla 70 trevliga, lagom svåra korsord! 


Långfredag idag och jag och Lasse tog en promenad till Kung Björn. Vi parkerade mitt emot Stenhagens köpcentrum och gick till ”kung Björns hög”, härstammande från bronsåldern. 



En fin tur i orörd skog på spångar (spänger?) , över granrötter och kärr tills vi kom fram till en  mindre väg som ledde till kung Björns kulle. 



Utsikt mot Flogsta och Stenhagen. 

 Hågadalen med vandringsleder och skidspår på vintern. 

Vi har tidigare denna månad åkt till Skarholmen och gått en spångad led till Lurbo


 En timmes promenad i vardera riktning! Många vilobänkar,  gjorda av Hammarskog snickeri, efter vägen. Skönt med en stunds vila i solen, men luften är kall när solen går i moln. 

En annan dag gick vi åt andra hållet från  Skarholmen via Lyssnaängsbadet och kom fram till Flottbron där ett gäng båtar låg uppallade i väntan på vårens sjösättning. 

Några entusiaster var där och grejade med sina båtar. På vägen tillbaka såg vi en kitesurfare i vattnet som for fram och tillbaka i vinden på sin bräda. 



En dag åkte vi till Hammarskog och gick till fågeltornet, kikaren var med och Leon tittade efter flyttfåglar. 


Vi såg sångsvan, grågås och änder. Och en stor fågel som visade sig vara på väg till Arlanda. 


Vi stannande länge vid fågeltornet och sen grillade vi  korv 



Hammarskogs snickeri har sina verkstad här.  Överallt i Uppsala ser man deras bänkar, bord, ramper, spångar träningsredskap och lekredskap. Stabila konstruktioner! 


Hamnarskogs värdshus, tyvärr coronastängt! 



Vi räknade årsringarna på denna stubbe/sittplats och kom fram till ca 170 år. Någon som vill kontrollräkna? 


Vi har haft två födelsedagar till i mars efter Leons sexårsdag  5 mars. 

Grattis Jenny 15 mars! 

Först fyllde Jenny år. Vårt första barn som föddes 1978. Vi firade henne lördagen innan med lite presenter och en fantastisk middag som hennes sambo och son bjöd på. Riktiga gourmetkockar båda två! Carl hade fixat egenfriterade räkor, egen majonnäs och vitlöksbröd till förrätt. Clas och Carl bjöd på en jättegod thaikycklinggryta med mycket grönsaker till varmrätt och Jenny hade bakat två kakor till efterrätt, morotskaka och pärontosca. Fantastiskt gott, allting!

Jennys goda tårta! 

Grattis Lasse 22 mars! 

Fina rosor fick han av Jan och Eva-Lena. 

En vecka senare fyllde Lasse år och vi skulle bjuda Jennys familj på middag. Fast just då smög sig Coronan närmare, stor smittspridning i Uppsala och några fall på barnens skola så vi drog oss tillbaka en tid. Tänkte att det får bli påsklov och några lediga dagar innan vi törs träffas igen.  Nu har det gått en vecka på lovet, alla är friska så nu ska vi fira påskafton tillsammans i morgon.

Lasse och jag har fått brev om att vi kommit fram i kön för coronavaccin! 15 april får vi första sprutan och 25 maj den andra sprutan. Vi tänkte ta den första och sen åker vi norrut för sommarvistelse så vi hoppas kunna få den andra i Norrbotten om det  är möjligt. 


Våren är här, vårblommor i mängd och knoppar i träd och buskar. 

Inga kommentarer: