tisdag 21 april 2020

På väg norrut!!!

Tisdag 21 april.
På väg norrut!
Startade resan kl halv sju i morse.



Vi har 93 mil att avverka.
Strålande solsken, rena och snöfria vägar.







Efter några timmars färd börjar snöfläckar synas på åkrar och ängar, is på sjöarna



Uppsala stod i vårskrud med violer, vårlök och blåsippor,
grönskande träd och gräsmattor.

Vi kommer till ca 4 dm snö enligt vår granne, Johan, som ringde igår och så att han skottat upp vägen till vår stuga. Undrade om vi var på väg!
Han hade varit ute och kört med snöskotern och bl a kollat älvstranden.
Enligt en annan sommargranne,Gudrun, så har älven gått upp bitvis. Ska bli spännande att sitta vid köksbordet och se isflaken flyta förbi och se flyttfåglarna komma tillbaks. Längtar!



Så här tidigt har vi aldrig åkt norrut förut men så har vi en varm och fin stuga att bo i nuförtiden.

Veckan efter påsk har bjudit på följande-

Annandag påsk var en blåsig och kall dag. Just den dagen anordnades ett maratonlopp. 42195 m  i Uppsalatrakten. Sanktionerat av Friidrottsförbundet, så resultaten är giltiga. Vår son Erik var med och sprang, Lasse skötte vätskekontrollen för Erik, jag och Leon var hejaklack, liksom vår fd granne  från Mattmartiden, Erik Brodén med fru Anna. De var åtta pers som sprang hela maran, drygt 42 km, och fenton pers som sprang halvmaran. Det fanns en deltagargräns på 25 deltagare pga Corona och Covid 19.




Lite fakta om Vindbron och vandringsleden.


Loppet startade vid Vindbron och de sprang en slinga på fyra km åt sydväst, tillbaka till Vindbron och en slinga på tre km åt nordost. Sju km sammanlagt - sex varv! Vi stod vid Vindbron och såg passeringarna och målgången. Blåsigt, mot-medvind och slitsamt.


   Erik i vitt...


De kämpade på, Erik hade som mål att gå under 2 h 39 min, vilket är SM- gräns och ger bättre förutsättningar på maratonlopp i framtiden, bl a tidigare startgruppsplacering.
Det gick vägen, han sprang in på 2,38.02 h och klarade den magiska gränsen! Mycket, mycket nöjd!


Erik, personligt rekord på helmaraton och Johan Forsstedt, personligt rekord på halvmaraton.
Utförlig rapport från loppet finns på ”Maratonlabbet”, en podd om löpning som Erik och Johan sänder online varje vecka. Avsnitt nr 78 om Vinbroloppet sändes häromdagen!

Meningen var att han skulle sprungit i Barcelona för en månad sen och provat klara tiden. Men Coronan satte stopp för detta lopp liksom alla andra lopp! De hann med Vindbroloppet i sista stund innan alla lopp i Sverige blev förbjudna fr 16 april. Coronan igen! Stockholm Marathon som brukar gå i juni är uppskjuten till aug/sept.



Så skönt med en stunds vila efter löpningen...

På tisdagen började skola och förskola efter påsklovet, men på em har vi träffats..







Vi har varit på olika lekplatser,  Leon och Julia, Lasse och jag. Fikat och lekt, gungat och tittat på teater. Regnbågsparken, Källparken, 4H-gården. Vi håller oss utomhus pga Coronan.


Kusiner och kompisar ...




Eva-Lena fyllde jämna år 19 april. Vi vågade oss dit med en blomma och blev bjudna på gott fika i deras uterum. Vi är ju sjuttiplussare och får akta oss för ev Coronasmitta.



                                   GRATTIS EVA-LENA! 

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för att ni kom och tack för den fina blomman