måndag 19 november 2018

Södertäljebesök och en tur till Dan Sing Khon

Tiden går.... och jag kommer mig inte för att uppdatera bloggen..

Förra helgen blev det ett rejält regnväder som jag skrev om i förra inlägget. Vädret blev bättre och vi tänkte åka till Mali strandställe, sola, bada och äta lunch, men det blev tvärstopp vid en bäck nästan framme. Regnet hade skurit sönder vägen, vägtrummorna låg i öppen dager. Bara att vända och ta en annan nerfart till ett annat strandställe. Avbräck för Mali och mrs Umporn, men det lagades på några dagar. 

Tisdag åkte vi saleng genom skogen till Prachaup Khiri Khan för att förnya ”försäkringen för tredje part”, om vi orsakar någon skada vid olycka. Vi behövde också handla lite grejer som gått sönder i badrummet och framför allt besöka Macro och handla mat. Skönt att kunna laga lite mat hemma ibland. Utsikt mot Au Manao bergen i PKK

I fredags fick vi trevligt besök från Södertälje. Gunnel och Rune, kompisars kompisar, som besöker Thailand ett par veckor. Några dagar i Hua Hin, ett dygn här i Huay Yang och avslutar med en vecka i Bangkok där de får guidning av en kompis till dem. De kom med ”tågen”, både snabbtåget och ”mjölktåget” eftersom de klev av efter tidtabell och inte rätt station . Ingen fara, det blev en möjlighet att testa snabbt och långsamt tåg. Ingen lång väntetid heller. Vi körde på sightseeing i byn och valde ut en resort för övernattning. Valet föll på Poms nya bungalow vid stranden, med frukost och pool. Fräscht och fint!Restaurangen alldeles bredvid..

På kvällen åkte vi till Pattybank vid havet och åt barracuda, potatismos, sås och grönsaker. Aroy mak mak! 

Pattybank ligger precis vid havet...fiskebåtarna ligger som ett pärlband vid horisonten och lyser grönt, vitt, gult. 

Nästa dag åkte vi till Surin Beach och tog en strandpromenad för att visa strandställena söder om Jackspiren. Mrs Umporns, Mali, Palm Beach och Kais..Privat sommarstuga vid stranden, med tillhörande renoveringsobjekt. Vid Vannava Villas vände vi tillbaka till Surin Beach och åt lunch. 

Efter ett svalkande bad i vår pool åkte de vidare till Bangkok med snabbtåget på lördag em...

Vi tog en tur till Dan Sing Khon på söndag fm för att köpa lite orkideer till lägenheten. Fyra plantor för 100 baht! Dela med 3,5 för krontal. Jodå, portalen in till Burma/Myanmar stod kvar.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det låter härligt! Här i Harads har vi -12 grader men vi väntar fortfarande på snön. Roligt att läsa hur ni har det och vad ni gör. Hälsningar från I-G

Eva Mattmar sa...

Så roligt att höra från er i Harads!
Låter kallt med minusgrader. Vi har runt 30 gr, i varmaste laget, men vi svalkar oss i poolen.
Hoppas att ni får lite snö till advent och jul. Snön kan lysa upp en mörk årstid.
Hälsa så mycket till I-G! Kram Eva