torsdag 29 november 2018

Cicadamarknaden i Hua Hin och buggkurs i Huay Yang

Vi åkte till Hua Hin med Sören och A-C. Vårt ”income letter” var färdigt att hämtas på Konsulatet i Dusi Thani utanför Hua Hin så det var huvudanledningen till besöket. Vi behöver visa upp att vi har en viss summa pengar för att få förlängning av vårt uppehållstillstånd i Thailand med ett år. Detta ska göras tidigast en månad innan 13 Jan 2019 då vårt uppehållstillstånd går ut. 

Vi valde att bo en bit söderut i HH för att kunna besöka Cicadamarknaden som omväxling till den vanliga nattmarknaden i centrum. Hotell Ibis blev det. Fräscha rum och en fin frukostbuffé ...Fem minuters promenad till...

Cicadamarknaden, som har har öppet fredag-lördag- söndag mellan kl 16-23. 

Vi åkte till Hua Hin med Sprintertåget på söndag em. Eftersom det är mycket banarbete efter rälsen för att bygga tvåspårigt just nu så blev inte mycket ”sprint” på tåget. Men fram kom vi så småningom och gick direkt till marknaden efter incheckning. 

Och vilken marknad! Man löste in kuponger för att handla mat och varor. Matmarknaden var mycket sevärd, man såg all matlagning av fisk, kött och skaldjur. Mycket fräscht och gott! 

Sören och Lasse satte sig i parken med en drink och lyssnade på orkestern som spelade jazz och blues. Jag och A-C tog en tur bland stånden där det såldes kläder och grejer...tavlor...kläder...

En glasblåsare visade hur man blåser prydnadsdjur, 

På ett ställe fanns konstverk av restprodukter!  

Vi var så nöjda med detta besök! 

Nästa begivenhet denna vecka är att vi äntligen, efter fem års försök, har fått till en buggkurs i byn. Vi har en fd idrottslärare och dansintresserad kille, Johan, på besök, han hyr en lägenhet i vårt hus med kompisar. Andra gången han besöker HY och han var villig att ta på sig ledarskapet för en intensivkurs i bugg, fyra tillfällen hinner vi innan han åker hem. Vi annonserade på våra facebooksidor för Huay Yang samt berättade på tabathan om dessa tillfällen. Trettio personer kom igår och vi buggade loss i en timme efter Johans instruktioner. Såå roligt! Ser fram emot nästa gång! 

Inga kommentarer: