torsdag 17 maj 2018

Vilken sommar...i maj 

Så blev det sommarvärme! Och vilken värme sen. Som Thailand. 25-30 grader dag efter dag. Allt slog ut på en gång, hägg, syren, kastanj, gräset växte, björken slog ut och pollen exploderade och ställer till det för allergiker. 

Lasse kom hem från Thailand i måndags och behöver verkligen inte frysa som vi andra, som hade bråttom till Sverige. 

Vi har besökt en fin badplats vid gamla Uppsala några gånger, Storvadsbadet. En mycket naturskön plats med badbryggor, sandstrand, gräsmattor och rastbord med bänkar. En riktig oas på cykelavstånd från våra bostäder. Mycket folk har sökt sig dit och badar i det från början iskalla vattnet. Nu, efter två veckors finväder, har vattnet värmts upp rejält. Det är Fyrisån som bildar denna badplats innan den slingrar sig vidare mot Uppsala stad. 

Första gången var jag där med Yanne och Leon. Nästa gång med Julia och Leon och hela   Jennys familj. Igår cyklade jag dit med Lasse för att visa honom denna oas. 

Erik och Yanne åkte till Island på en ”minisemester” från fredag till måndag. Då fick jag äran att vara med Leon några dagar och nätter. Fick god hjälp av Julia, 10 år, som sov hos oss ett par nätter. 

Inga kommentarer: