tisdag 16 februari 2016

Moppefest, Nirvana och "spring rolls"

Känns länge sen jag uppdaterade bloggen nu......
Janne och Eva , Tord och Lena åker till stranden och solar, badar varje dag och tar massage ibland. I lördags åkte vi på våra salenger genom landsbygden till gränsmarknaden i Dan Sing Khon. 
"Pala san too" heter trädet med röda blommor, blommar en gång/år 
Stenbumlingar framför Burmabergen.

De fyra fick lite annat att göra på söndag em då det var dags för årets Moppefest.
                                Foto Olle Östberg
Eivor och Kerstin är otroliga på att planera och organisera. Vi var 102 deltagare som "moppade" ut I kvällen för att äta förrätt, huvudrätt och dessert hemma hos olika värdar.

Alla deltagare fick hattar med belysning så vi skulle synas i kvällsmörkret.

Lasse och Lasse på väg till kvällens rätter.

Först samlades vi på Rangen för att få våra instruktioner och kartor. Vi hade i förväg fått veta vilken rätt som var vårt ansvar för sex eller åtta personer. Vi fick huvudrätten i år!
Och det var här som våra gäster erbjöd sig att rycka in! De lagade maten och serverade den på ett föredömligt sätt när vi kom hem till oss.
Förrätten-Lasse och jag fick åka hem till Marie Do och Herve, Huay Yangs enda fransmän.... De hade tagit med sig delikatesser från Frankrike och bjöd på champagne, anka, bl a anklever, confiture och pain samt rött eller vitt vin. 
   Herve serverar vinet...
Vilken start! Vi pratade en mix av engelska, svenska och lite franska. 
Sen var det dags för "vår" huvudrätt. 

Lena tog emot oss i foajén iklädd kockmössa och förkläde och bjöd på ett glas vitt vin. 
Våra gäster var Eva 
och Janne från Colibri och Lasse och Inger från Orchid. 

Vi visades till det fint dukade bordet på balkongen och blev serverade pannbiff med lök , potatis och lingon, jättegott och mycket svenskt.
          Kvällens huvudrätt 
         Snärjigt för kökspersonalen...
    Eva, Lena och Janne pustar ut...
Tord ger sin ros till Jan P som inte hade någon extra personal i sitt kök.

Efter ca en timme var det dags att åka vidare med vår saleng till Anita och Kennet på Orchid där det blev glass med exotiska frukter och chokladkakor.

Sen var vi mätta!!!!
Dags för kaffe och avec på Ranchen och dansen drog igång. Kvällen blev sen och klockan hann bli två innan sängen tog vid 

På morgonen var vi iaf på Ranchen igen för veckans Tabata-gympapass under Eivors ledning. Trötta, ja visst!!!
Dagen rullade på med bridge på em och linedance på kvällen som det brukar vara på måndagar.
Mera som hänt...

Torsdagkväll var vi på Nirvana på kvällsmat, vi sex och AC och Sören. Det är några km dit så de hämtar oss med minibuss och efter maten skjutsar de hem oss i nattmörkret.

Det blev en trevlig kväll på gräsmattan med både bläckfisk och massaman. 
          Nyfångade stora räkor.
            Välkomstdrinken
På lördag en/ kväll var det andra omgången med Yupas matlagning. Denna gång blev det springrolls, (vårrullar) och wing bean sallad. 

              Wing bean sallad


Vi fick rulla våra egna rullar med en grönsaksfyllning som Yupa gjort i ordning i förväg. 
         Ingredienser uppdukade

Sen fick vi woka samma fyllning så vi lärde oss det. Vi fick också göra bönsallader  och så kom våra respektive gäster och åt med oss. 


    Grönt...de små runda heter "majom"
Roligt och lärorikt.

Ibland blir det svårt att hinna skriva på bloggen när det är många aktiviteter på g.....

Inga kommentarer: