fredag 25 september 2015

Leon i Rio och Ronny E i Uppsala

Nu är Erik, Yanne och Leon i Brasilien och hälsar på Yannes släkt. Mormor Marli har längtat efter dem sen hon åkte hem i maj. Hon var i Sverige under vårvintern när Leon föddes. 
         Ett bad kvällen före resan.
Nya sommarskor och solskydd för det är sommarvarmt där, igår ca 35 gr.

Lasse kom tillbaka från Skövde i onsdags. Vi har lite att fixa innan vår resa till Thailand. T ex Internationellt körkort som vi beställer från Motormännens riksförbund. Det gäller i ett år, men i Thailand gäller det bara sex månader, sen behöver man skaffa thailändsk körkort, som ska förnyas varje år om jag inte tar fel...

Ansökningsblankett, foto, kopia av körkort skickas till M, sen får du inte ett inplastat int. körkort , nej , du får ett litet pappershäfte med många sidor, som du förväntas ha med dig när du kör motorcykel eller som vi "saleng" ( med sidovagn)
Har du inte ditt int .körkort med dig kan det bli böter!

Igår kväll var vi, Janne och Eva, Lasse och jag, på Reginateatern här i Uppsala och lyssnade på Ronny Eriksson som hade en drygt två timmars föreställning.


Han pratade om olika ämnen som ekonomi, landsbygden och storstan, att vara rockmusiker, flyktingar, äktenskap och kärlek mm och sjöng nya och gamla sånger ur sin breda repertoar, ackompanjerad av  Benneth Fagerlund på piano.
Tyvärr svårt att fota i mörker på en upplyst scen.


Som vanligt mycket underhållande och underfundigt, en trevlig kväll med många skratt och igenkännanden.

Nu väntar en mysig helg med barnbarnen .  idag kommer Carl, 10 år, till oss och stannar till i morgon då han har hockeymatch. 
På söndag kommer Julia, 8 år och Linn, 6 år, att övernatta här och vara med oss på måndag då skola/fritids har studiedag.
Ska bli så roligt att få rå om dem!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en trevlig kväll tillsammans med Ronny Eriksson. Ha det så mysigt med barnen i helgen. Ses framöver. Kram!

Eva Mattmar sa...

Tack själva!
Skönt med helg, särskilt för er som jobbar! Carl är hos oss nu och snart ska vi följa ned honom på hockeymatch.

Annika sa...

Bra med internationellt körkort men när eller om man skaffar thailändskt körkort gäller det första gången 1 år, sedan kör man om de praktiska små testerna, syn, reaktion etc och sedan gäller det i 5 år. Härlig att ni hittar på skojiga saker och Leon är jättefin!

Eva Mattmar sa...

Tack för info Annika!
Vore bra om åtminstone Lasse skaffade thaikörkortet.
Jag måste nog träna på tvåhjuling först om jag ska ta...
Nu är det nära, följer er resa på Facebook. Ser helt fantastiskt ut!
Vi får följa Leon på Skype och han är sååå fin....