måndag 29 november 2021

November 2021

Så går november mot sitt slut. 

 Vi hittade den fina väggmålningen i stan. Gösta Knutssons katter, som en graffitimålare målade med  sprayburkat i våras! Så fint och detaljerat! 

Vilken månad vi har haft i Uppsala! 

Så roligt att kunna träffa barn och barnbarn så mycket man vill! 

Först var det höstlov en vecka för barnbarnen. 

Vi gick till stan en dag med Linn och Julia. Besök  i Domkyrkan och Stadsbilblioteket samt lunch på thairestaurang. 


Uppsala Domkyrka. 

Naturtrogen kyrkobesökare från tidigare århundrade. 


Många kungligheter ligger begravda i Domkyrkan. T.ex Johan den tredje, son till Gustav Vasa. 

Julia, Leon och jag åkte till Turbo en dag. De hoppade, studsade, klättrade, åkte rutschbana, motionerade på alla möjliga och omöjliga sätt. Roligt att se! 





Carl kom hit och lagade mat. Thaimat. Pad grappau! 

Carl går första året på gymnasiet,  elprogrammet, och flera kvällar i veckan och på helgerna har han uppdrag som ishockeydomare och tjänar därmed bra med extrapengar. Men det måste vara jobbigt att ”dubbelarbeta”. Tur att hockeysäsongen inte varar hela året! 

Många middagar har det blivit, både hos Jenny och Clas och här hos oss. 

Här blir vi bjudna på blåmusslor med goda såser, kött och pommes, hamburgare och en fantastisk chrrsecaketårta som Jenny bakat. 

Linn och Julia har mycket konståkningsträning under både lovveckan och vanliga skolveckor.  Linn tränar även tidiga morgnar. 

Lasse fick följa med till Katrineholm och se Linn tävla. 

Vi, jag Lasse och Leon följde med Julia till Västerås där Julia tävlade i konståkning. Mamma Jenny var också med och coachade dottern. 


Här värmer de upp, Julias grupp och snart är det dags för individuell åkning. Jag tog en film av Julias program och när jag skulle spela upp den fanns det bara en enda bild av henne i starten! Snopet!! Hon åkte så fint och så bra musik till programmet. 

Här provar Julia och Leon  prispallen! Överst förstod! 

En dag åkte jag och Lasse till Södertälje och hälsade på Tommy och Christina. Trevligt! Vi stannade hela dagen och blev bjudna på lunch och middag! En timmes promenad hann vi med under dagen förbi båthamnen runt viken i Pershagen. 

Erik, Leon och vi åkte till Hammarskog utanför Uppsala och hittade Villes Vilsestig.

En stig för barn med information om hur man ska göra om man inte hittar hem i skogen.


Mycket pedagogiskt att man ska  stanna och krama ett tråd, lägga ut ledtrådar och föra oväsen så man har större chans att hittas, Leon gick stigen tre gånger! 

Förra veckan åkte jag till Åland med Jan och Eva ,Tord och Lena. 

En dagstur med god mat och shopping i taxfree. Buss till Grisslehamn och tur och retur med Eckerölinjen. På självaste Black Friday så de hade lite specialpriser på vin och choklad. Lasse åkte på en rejäl förkylning så han stannade hemma. 

Hemresan från Åland tillbringades i à la carte-matsalen. 

Förrätt- Toast Skagen 

Varmrätt- Oxfilé med tillbehör

Dessert- Havtornspannacotta med grädde och ett jätteblåbär. 

Sen var man mätt resten av dagen, särskilt som vi ätit en rejäl räkmacka på ditresan. 

Lasse blev tyvärr hemma nästa dag också när Jenny, Julia och jag åkte till Västerås och hälsade på kusin Camilla som vi köpte våra fina stugor i Norrbotten av. Hennes dotter Linda, Jennys tremänning, var där och vi fick träffa Lindas son Arvid, drygt ett år och Julias fyrmänning. En riktig släktträff. Så trevligt och roligt att se Camillas och Anders fina villa som de köpte strax efter stugförsäljningen. 



Besökarna Julia, Jenny och jag. 

Camilla, Arvid och Linda

Mycket tid har gått åt för att söka visum. Vi söker O- visum och får då stanna i Thailand i tre månader. Sen kan vi söka ett års förlängning innan vi åker till Sverige i mars. Men det är många instanser att kontakta för att få dokument att fota av, skicka till datorn via mail och sen föra över till sidan för e-visa Thailand . Man ska ha dokument för försäkring, ekonomi, kopior av pass och foton. Med mera. Sen skickar man hela ansökan till thailändska ambassaden, betalar 700 kr, och hoppas att de godkänner den. Det gjorde de inte för vi hade fått fel dokument från vårt försäkringsbolag.Går förhoppningsvis att komplettera så vi inte måste börja om från början. 

Helgen som gick åkte Erik, Leon och Marie till Dalarna och hälsade på Maries föräldrar. De bakade tunnbröd och tjockbröd och hade med sig hem att frysa in. Jättegott bröd liknade våra mjukkakor med med kryddor i. Så gott! 





Maries syster Linnea och mamma Elisabeth i bakgrunden. 


Bröden måste borstas ordentligt efter att Marie gräddat  dem så allt överflödigt mjöl försvinner. 


Inga kommentarer: