torsdag 15 juli 2021

Halvtid i juli.

 Halvtid i juli. 

Vädret har varit minst sagt nådigt. Ca 25-30 gr varje dag. Älven har snabbt värmts upp till modiga 19 gr och vi är många som har svalkat oss och tagit sköna simturer. 

Vi har även besökt Björnbergsträsk, badat och grillat korv. Där är det varmt i vattnet! 24-26 gr. Så skönt! 


Alla Jans och Evas fyra barn och nio barnbarn har varit på besök ca 10 dagar. Mycket lek, hopp på studsmatta och bad i älven har det blivit. 

Förra onsdag fyllde Frans, Annas och Eriks yngste son, 3 år och då blev det kalas med tårta, kladdkaka och andra kakor. Han hade sett fram emot sin födelsedag i ett halvår och övat på ”Ja, må han leva”

Här sprakar ljusen och Frans blåste ut alla tre i ett andetag. 

Vi fick ett trevligt besök på Frans födelsedag. 

Min kusins man Stigbjörn från Luleå tittade in en stund på väg norrut. Länge sen vi träffades och vi fick en trevlig pratstund innan han for vidare. Tyvärr så finns min kusin Solveig ej längre med oss.

Beatrice kom med Leon och stannade en helg. Vi hann med mycket den helgen…..Björnbergsträsk, Haradsbadet och vår egen strand, sommarloppis på Rota Gård i Bodträskfors. Hon sprang 11 km en sen kväll och tog ett svalkande bad med simtur vid tolvtiden i flödande midnattssol, en upplevelse för henne som är uppväxt i Rio de Janeiro. 

Leon och Janne har klippt gräsmattor. 

Snyggt och välklippt överallt…


Julia och Leon skördade de första jordgubbarna i växthuset och vad hände när Leon tog första tuggan…jo, den lösa tanden lossnade helt. Första tanden som han tappade! 


Leon stannade kvar hos oss och efter en vecka kom pappa Erik. Han hade varit på semester på västkusten med Marie och besökt både Falkenberg och hälsat på Maries kompis som bor mellan Fjällbacka och Grebbestad. Bott i sjöbod, åkt båttur och ätit havskräftor. Västkustsemestern började med ett långlopp i Halmstad. 100 km löpning. 10 mil!!!Han kom på en hedrande tredjeplats, SM-bronsmedalj och fick bestiga prispallen och vara med om dopingkontroll. Vi kunde följa loppet live på Friidrottskanalen och efteråt lyssna på hans ”race report” på Johan Forsstedts och Eriks pod ”Maratonlabbet”  Mycket imponerande och spännande att följa! 

M 100km herrar

1:a Elov Olsson Ockelbo SK 6:58:14
2:a Josef Hamber IS Göta 7:26:05
3:a Erik Olofsson IF Mantra sport 7:47:55

Jenny med familj har varit en vecka i Jaktviken och en vecka hos oss. De tränar mycket, sommarträning för konståkningstjejerna och motionslöpning och styrketräning för föräldrarna. Däremellan bad i älv och sjö.

En dag åkte vi till Björknäsbader i Boden,  barnen ville ha äventyrsbad med vattenrutschkanorna 

Julia, Linn och Leon badade i poolerna hela dagen. Clas och jag turades om att passa Leon i badet. Det var en härlig dag, särskilt för barnen. 

Häromdagen gick Lasse till myren för att  kolla hur långt  hjortronen kommit… och han kom hem med 1,5 kg  mogna bär. Det var tidigt men nu gäller det att ta vara på det som finns, de mognar allt eftersom så var tredje dag får vi ge oss ut på myren och samla ”guld”



En glassbytta med gyllene hjortronsylt. 
Rikedom! 

2 kommentarer:

Titti08 sa...

Ja varmt har vi , nästan som hemma i Thailand.
Gott med hjortron.
Ha en fortsatt fin juli månad.
Titti

Eva Mattmar sa...

Tack Titti!
Denna sommar är verkligen varm men undrar om vi inte får ett omslag i vädret nu. I kväll bara 16 gr och det blåser mycket.