lördag 28 april 2018

Mera vår i Sverige..

Fick en vårbild från vår älv i norr. Nu har älven öppnat sig och fåglarna börjar komma. Det skrev Gudrun som bor ? nja, ofta är i sin stuga vid udden där det är rätt strömt och isen lättare kan släppa taget. Om ungefär en månad är vi där och förhoppningsvis har all is smält då så vi snart kan ta första älvsdoppet....

Här i Uppsala vill löven gärna spricka fram men det är i kallaste laget även om solen är varm när den visar sig. Erik och Leon har städat fram altanen. Sopat och torkat och dammsugit utemöblerna. Gott om plats att köra traktorn...

.....innan möblerna kom på plats.

Här kom de hem från Madrid efter en fantastisk helg med sightseeing både i båt och buss. Erik sprang maraton i söndags och hade som mål att komma under tre timmar... ynka fyra minuter över tiden blev det men mycket jämna km- tider höll han. Jag fick ett spännande chokladpaket, tre skedar med chokladkakor och godisbitar som ska smältas i varm mjölk, mycket gott! 

Igår fick jag följa med Sofie och Diesel på en långpromenad i skogen. Diesel sprang lös och hade en väldig fart när han passerade oss på sin väg fram och tillbaka. Regnet hängde i luften så han fick ta på sig regnskyddet. Får jag springa iväg nu matte? Vitsipporna blommar för fullt bland fjolårslövenEn och annan blåsippa tittar framHär poserar Diesel snällt, på mattes kommando. Pli på vovven. 

Idag gick Carl och Linn till Gränby centrum för att shoppa lite och äta lunch. Mysigt att få rå om barnbarnen när det inte har skola och träning. Ledig dag idag och vi stannade för att titta på statyerna som pryder Gränbyparken. 

Carl och Julia sitter på bakdelen av en björn och upptill tittar ett huvud fram, dock inte ett björnhuvud. Nedan konstnärinnans namn..

Lunchen bestod av var sin mumsig sushitallrik.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Trevlig valborg! Hoppas ni får en fin dag. Vi tillbringar mycket tid på ackis nu.
Hälsa alla. Kram!

Eva Mattmar sa...

Tack! Vi ska titta på farkosterna idag och grilla i em. Förstår att ni är på Ackis mycket nu.
Kram till er alla !

Unknown sa...

Trevlig valborg!
Kram Gerd o Bengt

Unknown sa...

Trevlig valborg!
Kram Gerd o Bengt

Eva Mattmar sa...

Tack detsamma till er! Hoppas ni kunde tända en brasa i ”snödrivorna”.
Trevlig första maj önskar jag er!