söndag 24 januari 2016

Vardag i januari

Januari månad har gått fort, snart är den slut. Tänker på alla i Sverige som har haft en kall period med mycket snö i hela landet. 
Pratade med sommargrannen Bosse på backen via Skype och där har det varit så kallt som -37 grader i flera dagar. Vår stuga stod där den stod och såg ensam ut, sa han.
Så ser det nog ut bland tall och gran i vår hemtrakt.

Snart kommer broder Janne och Eva, Tord och Lena på sportlov/semester och får lite sol och värme i den 30-gradiga tillvaron hos oss. 
De senaste dagarna har vi fått några svalkande regnskurar på em.
In med alla dynor från balkongen!
Det blir så friskt i luften efter skurarna.

Vi satt på balkongen hela kvällen i lördags och åt middag tillsammans med Eva B och Kurre, som är i HY på besök några veckor. Ett år sen vi träffades och vi hade mycket att prata om.
    Hjortronsylt och brieost till förrätt...

Kvällen innan träffade vi Bertil och Irene från Skövde och satt på deras balkong med ett glas vin innan kvällsmaten på en av strandrestaurangerna. 
Bild lånad från Google bilder...inte så trångt här...
Men det är mycket folk på strandställena på kvällarna. Musikunderhållning också! 

Igår när vi skulle gå ut på kvällen kom det en rejäl regnskur så vi stannade inne och lagade till lite mat hemma i stället. 
Idag är det måndag..... och på programmet står det

- Tabatagympa på morgonen
-  Bridgespel på Orchid på em
-  Linedance på Ranchen en timme på kvällen.

Vattengympan får vänta till i morgon, det var lite tight att klämma in den också idag. Vi försöker få till vattengympa varannan dag men ibland får vi skjuta på den. 
Så roligt att vi är ca 10-15 damer och herrar i vår fina pool och kör vattenövningar till musik.

Vi är många på bridgen också- förra veckan fyllde vi fyra bord, alltså 16 spelare + en dam som satt med vid ett bord.

Eivors gympa lockar också många deltagare. På måndagar är det tabata, dvs styrketräning där vi jobbar igenom hela kroppen, ben, mage, rygg, armar, rumpa och inte minst " plankan". 
                    Plankan

Alla övningar görs 8 gånger 'à 20 sekunder, vila i 10 sek mellan varje övning.  Helst ska vi orka lika mycket den åttonde gången som den första. Allt varvas med konditionsstärkande övningar. På torsdagar är det vanlig motionsgympa. Vi är ca 25 morgonpigga deltagare i olika åldrar. 
Jättebra morgonpass!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt det låter som ni har fullt upp med olika pass. För min del vet jag vad jag gör min ischias spökar och det är inte trevligt men det går väl över jjk

Eva Mattmar sa...

Tråkigt att ha något som spökar i kroppen, typ ischias. Hoppas det går över.
Nu har vi "kallt" här i Thailand, ca 18-20 gr på morgonen och runt 25 på dagen, känns kyligt när man är van vid 30 varma...